Velkommen til Foodscape!


Publisert 01.10.2018 av Are Kvistad Miljø og Helse  

Nå er det tid for å sette bærekraft på menyen! De største bransjeorganisasjonene innenfor mat og drikke og Norges Varemesse inviterer til matmessen Foodscape på Lillestrøm 10. og 11. oktober.

Foodscape tar mål av seg å bli en nasjonal arena for hele verdikjeden, fra hav og jord til bord. Maten vi kjøper og spiser skal være god for kroppen, god for miljøet, aller helst norskprodusert og helt klart god på smak. Foodscape skal fremme både kompetanse og ansvarlighet, og synliggjøre produkter og løsninger som leder utviklingen videre og gir spire til lønnsomme idéer for fremtiden.

Felles #MerAv-stand
Bransjeorganisasjonene som jobber for økt konsum av sjømat, frukt og grønt og grove kornprodukter er tilstede på en stor fellesstand under vignetten #MerAv. Der blir det informert om fellesinnsatsen for mer kunnskap og nye tiltak for å gjøre det enklere for forbrukerne å velge sunne alternativer.

Næringens engasjement er knyttet til intensjonsavtalen om et sunnere kosthold som bransjeorganisasjonene og en rekke bedrifter har signert med helsemyndighetene. På standen blir det også mulig å se noe av materiellet som Helsedirektoratet benytter i #MerAv-kampanjen. Det gjennomføres dessuten et eget #MerAv-seminar på hovedscenen på Foodscape på dag to (se program nedenfor).

#MerAv-seminaret er gratis, men du må registrere deg.

Se bestilling av alle typer billetter til rabattert pris nederst på siden!
Se hele utstillerlisten: 
http://foodscape.no/utstillerliste/


Konferanser og workshops

I tillegg til det store messeområdet, går en rekke konferanser og andre arrangementer av stabelen under Foodscape. Det blir to fullpakkede dager med spennende foredrag og diskusjoner.

Ønsker du rabatterte billetter? Se nederst på siden.

Program onsdag 10. oktober

Inger-Marie Sperre

Styreleder Inger-Marie Sperre. Foto: NHO

09:30-12:30: Foodscape-konferansen «Sett bærekraft på menyen». Tema er bærekraftig verdiskaping, merkevaren Norge og bærekraftige innovasjoner. Sentrale bransjefolk og bedriftsledere bidrar med foredrag og debatt. Sjømat Norges styreleder Inger-Marie Sperre (bildet) deltar i en panelsamtale med adm. dir. Petter Haas Brubakk fra NHO Mat og drikke, samt bærekraftsekspert Bjørn Haugland fra DNV GL.
Sted: Hovedscenen.
Konferansier: Solveig Kloppen.
Arrangør: Foodscape.

12:30-14:00: Workshop: Mat og drikke i offentlig sektor. Råd og tips, dialog med leverandører og innkjøpere om bærekraftig mat- og drikkeanskaffelser.
Sted: Seminarrom 1.
Arrangør: Difi.

13.30-15:30: Konferanse om matsvinn. Over 60 bedrifter har så langt tilsluttet seg målet om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030, i tråd med FNs bærekraftsmål. Signering av tilslutningsavtaler. Tale ved klima- og helseminister Ola Elvestuen.
Sted: Hovedscenen.
Arrangør: Klima- og miljødepartementet og Matvett.

15:30-17:00: Workshop: Mat og drikke i offentlig sektor. Råd og tips, dialog med leverandører og innkjøpere om bærekraftig mat- og drikkeanskaffelser.
Sted: Seminarrom 1.
Arrangør: Difi.

Program torsdag 11. oktober

09:30-11:30: Seminar #MerAv (se program og påmelding i venstre kolonne). Om kosthold og helsemyndighetenes rolle ved eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen. Mål og effekt av Helsedirektoratets #MerAv-kampanje. Hvor er vi etter 18 måneders innsats for #mergrovtgrøntogblått?
Program (last ned)
Påmelding (GRATIS. Billetten gir også inngang til utstillingen,men kun før seminarstart torsdag kl 09.00-09.30)
Sted: Hovedscenen.
Møteleder: Øyvind A. Haram, Sjømat Norge.
Arrangører: Sjømat Norge, Baker- og konditorbransjens landsforening, Norges frukt- og grønnsaksgrossisters Forbund og Helsedirektoratet.

12:00-13:30: Emballasje og sirkularitet. Utfordringer blir muligheter! Livsløpsanalyser for beregning av miljøfotavtrykk. Emballasjeutvikling, avfallsforebygging og innovasjon.
Sted: Hovedscenen.
Arrangør: Foodscape

14:00-16:00: Kuttmatsvinn2020-forum. Serveringsbransen tar grep matsvinnet.
Sted: Hovedscenen.
Arrangør: Matvett.

14:00-15:30: Workshop: Mat og drikke i offentlig sektor. Råd og tips, dialog med leverandører og innkjøpere om bærekraftig mat- og drikkeanskaffelser.
Sted: Seminarrom 1.
Arrangør: Difi.

Sjømat Norge gir deg rabatt på billetter til utstilling og arrangementer

40 % rabatt på 2-dagers pass og Dagpass
Passene inkluderer alle seminar og inngang til utstillingen den aktuelle dagen.
2-dagers pass (onsdag 10. og torsdag 11. oktober): https://goo.gl/JH1C5b
Dagspass onsdag 10. oktober: https://goo.gl/z1wXk6
Dagpass torsdag 11. oktober: https://goo.gl/BSsY2H

Inngang til utstillingen samt ett seminar
Rabattert pris kr 200 per dag, inkl. mva (ord. pris kr 500)
Inngang utstilling + ett seminar, onsdag 10. oktober: https://goo.gl/MU5Keo
Inngang utstilling + ett seminar, torsdag 11. oktober:https://goo.gl/iDehNa

Kun inngang utstillingen
Kr 0. Forutsetter registrering slik at inngangsbillett genereres.
Kun inngang utstillingen, onsdag 10. oktober:https://goo.gl/TS5cTE
Kun inngang utstillingen, torsdag 11. oktober: https://goo.gl/Hu9oHt

Slik finner du fram:

Kart som viser Norges Varemesse

Kart som viser Norges Varemesse (GoogleMaps)

 

Vil du vite mer?

 
Are Kvistad
Are Kvistad
Kommunikasjonsdirektør
Mobil: 478 07 910
Gunn H. Knutsen
Gunn H. Knutsen
Fagsjef miljø og helse
Mobil: 951 47 831

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Nye kvotar i Barentshavet

På Stortinget for sjømatnæringen

Innspill til Mattilsynets bestilling til VKM om sushi

Et budsjett for stabilitet og stø kurs

Studenter tenker nytt for sjømatnæringen

71.000.000.000 kr

#MerAv-seminar på Foodscape

Velkommen til Foodscape!

IRIS-studien alene viser ikke om hydrogenperoksid skader reker i sjøen

Lone Flyvholm tilsatt som fagsjef helse og miljø