Sjømat i krise, krig og fred: Kan sjømaten forsyne Norge med mat?
Publisert 22.04.2024 av Henrik Wiedswang Horjen Sjømat Norge Kalenderen
Verden blir stadig farligere. I Norge diskuteres det denne våren hvilket beredskapspotensial vi har. Med det menes hvordan vi vil kunne sikre befolkningen næring i en krisesituasjon. Norge er Europas – og verdens – sjømatkammer. Kan vi forsyne vår egen befolkning med nok mat dersom det blir nødvendig?
Sjømat Norge og Norges Fiskarlag inviterer til diskusjon om sjømatens rolle i en krigssituasjon.
På scenen vil du få innsiktsfulle foredrag fra blant annet Hanne Skartveit, redaktør i VG.
Geir Hågen Karlsen, assosiert partner i Geelmuyden Kiese og tidligere oberstløytnant i Hæren og Leo Grünfeldt, partner i Menon og forfatter av rapporten, Sjømatens betydning for matvareberedskap fra 2023 stiller også på scenen.
Vi avrunder frokosten med en politisk debatt med medlemmer fra næringskomiteen.
Vil du vite mer?