Sperre ny visepresident i NHO


Publisert 13.06.2017 av Are Kvistad Sjømat Norge  

NHOs generalforsamling har valgt Arvid Moss (59) til ny president og Inger-Marie Sperre (45) til ny visepresident.

Valgene ble foretatt under generalforsamlingen i Oslo i dag. Arvid Moss er konserndirektør i Hydro, og Inger-Marie Sperre er daglig leder i sjømatbedriften Brødrene Sperre AS i Ålesund. Sperre er utdannet jurist og har siden 2015 også vært styreleder i Sjømat Norge.

– Jeg setter stor pris på tilliten og ser fram til å bidra til jobbe for NHOs 25.000 medlemsbedrifter, i tillegg til det viktige vervet jeg har i Sjømat Norge. Vi som er spesielt opptatt av de kystbaserte næringene må involvere oss i arbeidet som NHO gjør for norsk næringsliv, sier Inger-Marie Sperre.

Hun understreker at Norge står overfor spennende muligheter men også store utfordringer i årene som kommer. Alle prognoser tyder på at de marine næringene fortsatt vil være en motor for norsk sysselsetting og verdiskaping.

– Næringslivet langs kysten har alltid vært svært viktig for både aktivitet og handel, og vi ser at oppmerksomheten rundt fiskeri og havbruk øker. Næringene som leverer kompetanse, teknologi og service til sjømatbedriftene vokser og utvikler seg til næringsgrener som står på egne bein.

– Et annet lovende trekk er at de unge virkelig har oppdaget sjømatnæringen. Det er i dag kø for å komme inn på ”blå” utdanninger. Alt dette gjør meg optimistisk, og jeg håper jeg kan gi et  bidraglfor å styrke arbeidet både i NHO og Sjømat Norge, sier Sperre.

Generalforsamlingen valgte også nytt styre. Se hele oversikten på NHOs nettsider.

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Miljøseminar i Florø

Premierer ikke miljøbevissthet godt nok!

Årssamling, Sjømat Norge havbruk vest

Her er den nye tekse-gjengen

LetSea gikk til topps

Byråkrati med muligheter eller begrensninger?

Nord i Sør 2018

Årssamling, Sjømat Norge havbruk midt