Nyhetsarkiv

Skal fiske ut fra 63 elver

Gjennom sammenslutningen OURO setter havbruksnæringen i gang tiltak for å redusere andelen av rømt laks fra 63 elver i 2018. 

Legemiddelbruken mot lus må bedres

Mattilsynet har lagt ut rapporten etter sin tilsynskampanje med legemiddelbruk mot lakselus i havbruksnæringen. Sjømat Norge er enig med Mattilsynet i at bruken av legemidler mot lakselus må forbedres.
14.06.2018 | Fiskevelferd  Havbruk  Miljø og Helse  

Nyttig møte om fiskevelferd

- Det er ingen andre som driver med husdyr i Norge som har bedre forutsetninger for å virkelig ta tak i dyrevelferd enn nettopp laksenæringen, sa Susanna Lybæk i Dyrevernalliansen da hun innledet på det første møtet i forumet AquaWelfare.
12.06.2018 | Sjømat Norge  

Svimmelhet i Sildelaget

Direktøren i Norges Sildesalgslag har gjort seg noen «refleksjoner» om markedsavgiften. Det påstås at norsk pelagisk næring taper svimlende beløp som følge av at markedsavgiften på sild, makrell og lodde ble satt ned fra 2017. Det er en påstand som slenges fram uten noen form for dokumentasjon eller analyse.
12.06.2018 | Industri  

Vi ønsker sterke kystkommuner

Sjømat Norge jobber for at havbruksnæringen og leverandørbedriftene skal kunne utvikle seg i årene fremover og dermed skape enda flere arbeidsplasser i kystkommunene. Vi har også vært den mest toneangivende stemmen for at kommunene skal få hoveddelen av pengene i havbruksfondet og at skatteutredningen som nå igangsettes må inkludere penger til kommunene.
09.06.2018 | Havbruk  

17.5 milliarder måltid. 132,600 arbeidsplasser

Verdens lakseproduksjon øker både i omfang og antall arbeidsplasser viser ny rapport.

– Viktig med evaluering av laksevassdragene og laksefjordene

Da Stortinget vedtok å etablere nasjonale laksevassdrag og laksefjorder i 2007, satte de som premiss at ordningen skulle evalueres på en grundig måte. I dag er det lagt frem tre rapporter som skal bidra i evalueringen. - Vi ser frem til at det blir lagt frem flere rapporter, sier direktør Aina Valland i Sjømat Norge.
07.06.2018 | Havbruk  Miljø og Helse  

På lag for bedre kosthold

Matbransjene og helsemyndighetene samarbeider for å bedre kostholdet i befolkningen. I dag signerte sjømatbedriften Br. Karlsen tilslutningsavtalen til intensjonsavtalen for et sunnere kosthold. Br. Karlsen er det sjuende sjømatelskapet som aktivt slutter seg til samarbeidet med myndighetene sammen med Sjømat Norge.
07.06.2018 | Havbruk  Industri  Miljø og Helse  

– Klok beslutning om grundig utredning av lakseskatt

- Å sette i gang en bred offentlig utredning for å vurdere om det er grunnlag for en ny særskatt på havbruk, er en klok beslutning av politikerne på Stortinget. Det er helt i tråd med våre innspill, sier adm. direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge.
01.06.2018 | Havbruk  

Gjør som Kåre, bli gründermedlem

Kåre Breivik har så stor på tang og tare at han har startet egen bedrift. For å lykkes ennå bedre, er han blitt Norges første NHO gründermedlem.
31.05.2018 | Sjømat Norge  Rekruttering  Arbeidsliv  

Laksen som skatteobjekt

Stortinget behandler nå ulike forslag om nye særskatter på havbruksnæringen. I en tid hvor Norge står foran store omstillinger, forstår alle at politikerne jakter på nye inntekter. Spørsmålet er om siktet er riktig innstilt.
30.05.2018 | Havbruk  

Havbruksnæringen må ikke skattlegges ut av landet

- Det diskuteres nå ulike former for skattlegging av havbruksnæringen. Vi mener det er viktig å ta vare på konkurransekraften og at produksjon av laks ikke blir flyttet ut av landet. Derfor må det gjennomføres en NOU, en offentlig utredning av hvordan ulike skatter og avgifter vil slå ut for næringen, sier adm. direktør Geir Ove Ysmark i Sjømat Norge.
22.05.2018 | Havbruk  Høringsuttalelser  

Lover å bli best på fiskevelferd

- Havbruksnæringen skal bli best på fiskevelferd, og vi har satt i gang et prosjekt med milepæler fram til 2021 for å komme dit, sa administrerende direktør Geir Ove Ystmark på møtet med fiskeriminister Per Sandberg i dag.
15.05.2018 | Fiskevelferd  Havbruk  Miljø og Helse  

La en sjark være en sjark

For fiskeindustrien i Norge er det viktig at sjarkene forblir sjarker, og ikke transformeres til større havgående fartøy, skriver Sjømat Norge i sitt høringssvar om sjarkflåtens rolle.

Stortinget må sikre kontinuitet og kompetanse

Fiskerihavnene er en viktig del av kystens infrastruktur, mener Sjømat Norge og Norges Fiskarlag. Nå er organisasjonene bekymret for at overføringen av ansvaret for havnene til de nye regionene skjer på en forsvarlig måte.
14.05.2018 | Sjømat Norge  Industri  

Ledig stilling: Fagsjef helse og miljø

Sjømat Norges administrasjon skal utvide sin kapasitet innenfor det mat- og miljøpolitiske området, og utlyser stilling som Fagsjef helse og miljø.
09.05.2018 | Sjømat Norge  Miljø og Helse  

Rømmingssikringskurs i Bergen

Det blir nytt rømmingssikringskurs for matfisk i Bergen.
09.05.2018 | Kalenderen  

Rømmingssikringskurs i Sandnessjøen

Det blir nytt kurs i rømmingssikring for matfisk.
09.05.2018 | Kalenderen  

Lokale forhandlinger 2018:

Resultatet av det sentrale oppgjøret ble vedtatt av LO/YS den 27. april i år. Dette innebærer at de lokale forhandlingene kan starte.
09.05.2018 | Arbeidsliv  

Gjør bærekraft til konkurransekraft

- Sjømat Norge støtter ambisjonen om å etablere Foodscape som en nasjonal arena, og der bør en så stor matnæring som sjømat må være godt representert. Jeg håper sjømatbedrifter fra hele landet ser nytten av å være tilstede på messen til høsten, sier administerende direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge.
09.05.2018 | Havbruk  Industri  Miljø og Helse