Nyhetsarkiv

Sjømat Norges Årsarrangement 2018

Sjømat Norges årsarrangement i Ålesund gjennomføres 20.-22. mars med medlemsmøter, årskonferanse og generalforsamling. Årskonferansen avholdes 21. mars der du får høre en rekke gode foredragsholdere og debatt om sentrale tema under vignetten #Sjømat2030. Påmeldingsfristen er utvidet, men dersom du skal ha overnatting bør du ikke vente for lenge med påmeldingen!
20.01.2018 | Kalenderen  Fagområder  

Må sikre råstofftilgangen til norsk fiskeindustri

Råstofftilgang er en avgjørende forutsetning for fiskeindustrien i Norge, og er en problemstilling Sjømat Norge prioriterer høyt.
20.02.2018 | Industri  

Økt innsats for innsamling av plast

Sjømatnæringen vil bidra til å redusere plastforurensningen i havet, forbedre egen avfallshåndtering ytterligere og sørge for at eventuelle utslipp av mikroplast fra egen virksomhet reduseres. Sjømat Norge arbeider nå med tiltak på ulike områder.
20.02.2018 | Havbruk  Industri  Miljø og Helse  

Ber om like vilkår for laksevekst

Sjømat Norge mener myndighetene må gi små og store laksebedrifter like vilkår når nye tillatelser blir lagt ut på auksjon.
19.02.2018 | Havbruk  

Nedgangen i bruken av lusemidler fortsetter

- Nedgangen i bruk av legemidler mot lakselus fortsetter. Dette er i tråd med næringens langsiktige plan om mer strategisk bruk av legemidler mot lakselus, sier direktør Henrik Stenwig i Sjømat Norge.
18.02.2018 | Sjømat Norge  

Dødeligheten på laks går ned

Dødeligheten på laks i havbruk viser en nedadgående trend. Samlet dødelighet for den siste årsklassen laks var på ca 15,4 prosent.
14.02.2018 | Havbruk  Miljø og Helse  

Se så mye de legger igjen

De blir stadig flere og betyr stadig mer. Leverandørene til sjømatindustrien skaper store ringvirkninger. Her kan du se hvilke verdier som skapes.

Medlemsmøte Havbruk Nord

Det blir nok en gang medlemsmøte i Sjømat Norge Havbruk Nord.
07.02.2018 | Havbruk Nord  Kalenderen  

Ny tilstramming i konkurransen om råstoffet

Norsk fiskeindustri står igjen i fare for å tape råstoff. Nå nekter Færøyenes egne båter å levere fisk i utlandet.
30.01.2018 | Industri  Fiskemel  Fiskefôr  

Sildelaget avviser like konkurransevilkår

Nye minstepriser for råstoff som brukes til fiskemel og fiskeolje lar vente på seg. Forhandlingene mellom Sjømat Norge og Sildesalgslaget går nå til meklingsnemnda.
29.01.2018 | Industri  Fiskemel  

Rekordlav rømming av laks og ørret

- For fjerde år på rad ser vi en nedgang i antallet rømte laks. Dette er selvsagt svært gledelig for en næring som gjennom mange år har lagt ned store ressurser i det rømmingsforebyggende arbeidet, sier Tarald Sivertsen, som leder Rømmingsutvalget i Sjømat Norge.
25.01.2018 | Havbruk  Miljø og Helse  

Landskonferansen for restaurant- og matfag

Hvordan få flere til å interessere seg for matproduksjon? Matbransjen samler produsenter, lærere, opplæringskontor og alle som jobber med produksjon av mat til rekrutteringskonferanse.
18.01.2018 | Kalenderen  

Rekordstort oppmøte på årssamling i Havbruk Nord

Årssamlingen til Sjømat Norge Havbruk Nord i forrige uke slo alle tidligere rekorder. Hele 410 personer benket seg sammen på årssamlingen i Tromsø.
16.01.2018 | Havbruk  

Ber om innspill til bærekraftig havbruk

I overkant av 20 landsdekkende organisasjoner og etater som representerer miljøbevegelsen, forskningen, forvaltningen og næringsorganisasjoner vil de nærmeste dagene møte Sjømat Norge for å gi sine innspill til hvordan havbruksnæringen skal drives bærekraftig.
16.01.2018 | Sjømat Norge  Havbruk  

Godt grunnlag for mer verdiskaping fra havet

- Den nye regjeringserklæringen varsler en tydelig satsing på sjømatnæringen og havet for å skape vekst og utvikling, sier administrerende direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge. Med fallende inntekter fra olje- og gassnæringen er det viktig at det satses på flere næringer.
14.01.2018 | Sjømat Norge  

Workshop om rømming/tap av fisk fra sjøanlegg

Så langt i 2017 har det rømt svært lite laksefisk. Mange har gjort en kjempejobb for å få dette til! Kan likevel «drypprømminger» eller tap av enkeltfisk i forbindelse med vanlig drift og større operasjoner på sjøanleggene fortsatt være en utfordring?
10.01.2018 | Havbruk  Kalenderen  

Sjømateksport på 94,5 milliarder

Vi nærmer oss 100 milliarder i sjømateksport. Sammenlignet med 2016, økte verdien med 3 prosent. - Dette er gode tall, men vi må få opp sjømatkonsumet her i landet også, sier adm. dir i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark.
08.01.2018 | Sjømat Norge  

Vi ønsker deg…

Sjømat Norge ønsker alle medlemmer, samarbeidspartnere, støttespillere, politikere, journalister og sjømatelskere; riktig god jul!
22.12.2017 | Sjømat Norge  

Godt møte med fiskeriministeren

-Jeg opplever at vi jobber på lag i mange saker for tiden, sier styreleder i Sjømat Norge, Inger-Marie Sperre. Før julefreden senker seg har Sjømat Norge satt viktige sjømatspørsmål på agendaen hos fiskeriminister Per Sandberg.
20.12.2017 | Sjømat Norge  Havbruk  Industri  

TEKSET 2018

Foreløpig program er nå klart.
19.12.2017 | Kalenderen