Nyhetsarkiv

Medlemsmøte, Sjømat Norge havbruk vest

Hva skjer i 2019? Hvordan blir rammevilkårene for havbruk på Vestlandet? Spørsmål, svar, en god drøs, debatt, god mat og en god latter. Meld deg på høstsamlingen 2019.
26.09.2018 | Havbruk Vest  Kalenderen  

Nye kvotar i Barentshavet

Norge og Russland blei torsdag morgon samde om ein ny avtale for forvalting av bestandane i Barentshavet. Som forventa blir det ein viss nedgang i kvotane i 2019.
18.10.2018 | Industri  

På Stortinget for sjømatnæringen

Sjømat Norge har denne uka deltatt i flere komitéhøringer på Stortinget for å uttale seg om regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019.
16.10.2018 | Sjømat Norge  

Innspill til Mattilsynets bestilling til VKM om sushi

Mattilsynet vil bestille en vurdering frå Vitenskapskomitéen for mat og miljø (VKM) når det gjelder gravide og utsatte gruppers konsum av sushi.

Et budsjett for stabilitet og stø kurs

- Forslaget til statsbudsjett er nøkternt og legger opp til en forutsigbar og stø kurs også for sjømatnæringen, sier adm. direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge.
08.10.2018 | Sjømat Norge  

Studenter tenker nytt for sjømatnæringen

Sjømatnæringen gir masterstudenter en ukes bootcamp og et problem som skal løses. Det gir både næringen og studentene nye tanker.
04.10.2018 | Sjømat Norge  Rekruttering  

71.000.000.000 kr

Sjømateksporten Norge fortsetter å øke. Sammenlignet med fjoråret har verdien økt med 3 prosent målt mot samme periode i fjor. Betyr dette at Norge passerer 100 milliarder i sjømateksport innen årsskiftet?
04.10.2018 | Sjømat Norge  

#MerAv-seminar på Foodscape

På dag to under Foodscape er Sjømat Norge medarrangør på en egen konferanse som har fokus på #MerAv-arbeidet.
02.10.2018 | Kalenderen  

Velkommen til Foodscape!

Nå er det tid for å sette bærekraft på menyen! De største bransjeorganisasjonene innenfor mat og drikke og Norges Varemesse inviterer til matmessen Foodscape på Lillestrøm 10. og 11. oktober.
01.10.2018 | Miljø og Helse  

IRIS-studien alene viser ikke om hydrogenperoksid skader reker i sjøen

Basert på laboratorieforsøkene alene kan det ikke konkluderes med at rekene i naturen blir eksponert for skadelige konsentrasjoner av hydrogenperoksid etter lusebehandlinger i havbruksnæringen. Det framgår av en pressemelding fra forskningsinstituttet IRIS.
01.10.2018 | Havbruk  Miljø og Helse  

Lone Flyvholm tilsatt som fagsjef helse og miljø

Sjømat Norge styrker kapasiteten i helse og miljøavdelingen og ansetter veterinær Lone Flyvholm.

Medlemsmøte, fiskeindustri Tromsø

Vi varmer opp til torskefiskkonferansen med eget medlemsmøte ettermiddagen før. Husk å ta turen til Nordens Paris og bli oppdatert på hva som skjer.
01.10.2018 | Sjømat Norge  Industri  Kalenderen  

– Konstruktivt møte med fiskeriministeren

Sjømat Norge deltok på møte med fiskeriminister Harald Tom Nesvik i dag der temaet var bruk av hydrogenperoksid mot lakselus og mulige miljøeffekter.
21.09.2018 | Sjømat Norge  Miljø og Helse  

Bruk av hydrogenperoksid mot lakselus

Havbruksnæringen har redusert bruken av legemidler mot lakselus kraftig de siste årene. Det gjelder også hydrogenperoksid som til nå har vært ansett som det mest miljøvennlige middelet i kampen mot lus.
21.09.2018 | Sjømat Norge  Havbruk  Miljø og Helse  

Ta blå utdanning, få jobb!

Norske sjømatbedrifter er svært tydelege på at ein treng meir kompetanse. Heile 40 prosent av selskapa seier dei har skrinlagt aktivitet, som følgje av mangelen, viser årets kompetansebarometer.
18.09.2018 | Sjømat Norge  Rekruttering  

Yrkesdykkerkonferansen 2018

Velkommen til YDK2018 - den nasjonale yrkesdykkerkonferansen.

Konferanse om kystflåtens framtid

Kystflåten har en unik posisjon i norsk fiskerinæring og historie. Men hvilken rolle skal den spille i framtiden? Det er bakteppet for konferansen «Kyst, fisk og framtid», som går av stabelen i Tromsø 22. november. Stortingspolitikere har allerede meldt sin ankomst.
11.09.2018 | Industri  Kalenderen  

2,3 milliarder laksekroner til kommunene

Regjeringen har offentliggjort lista over kommunene som nå får over 2,3 milliarder kroner tildelt fra Havbruksfondet. - Laksepengene gir på denne måten betydelige inntekter til mange kystkommuner, sier adm. direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge.
10.09.2018 | Sjømat Norge  Havbruk  

Teknologi- og servicekonferansen 2018

For tredje gang arrangerer Sjømat Norge, Teknologi- og servicekonferansen. Som før, er Trondheim samlingssted helt i slutten av november. Merk deg dato. Innhold og detaljert program kommer senere.

Forventer at NOU-utvalget forholder seg til Stortingets bestilling

- Havbruk er en av Norges viktigste eksportnæringer, og har alle forutsetninger for å vokse videre. Skal vi lykkes med det, må det investeres videre fremover. Det vi minst av alt trenger er en ødeleggende skatteform som svekker investeringsevnen til en innovativ og fremtidsrettet næring, sier adm. direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge.
07.09.2018 | Sjømat Norge  Havbruk