Nyhetsarkiv

Sjømat Norges Årsarrangement 2020

Påmeldingsfristen er utsatt! Men dersom du vil være sikret overnatting bør du melde deg på snarest. Generalforsamling, Årskonferanse og festmiddag er åpen for alle deltagere. Vi tar forbehold om små endringer i Årskonferanse-programmet.
29.01.2020 | Kalenderen  

SMAK 2020

Norges største matmesse - SMAK 2020 - arrangeres 3.-6. mars på Norges Varemesse Lillestrøm.

Mengden legemidler brukt mot lakselus ikke vesentlig endret i 2019

De siste fem årene er mengden virkestoff mer enn halvert for samtlige legemidler. For de fleste legemidlene er bruken redusert med cirka 90 prosent siden 2015.
19.02.2020 | Havbruk  

– Vi vil skape flere skattebetalere

Sjømat Norge støtter mindretallet i høringssvaret om havbruksskatt.

– To røde soner, er to for mye

- Flere grønne soner vil skape mer vekst og inntekter, men vi må få de to røde over på rett farge, sier havbruksdirektør Jon Arne Grøttum i Sjømat Norge om regjeringens trafikklyssystem for havbruksnæringen.

NHOs HMS-dag

Årets HMS-dag legger blant annet vekt på medlemsfordeler, med Arbinn.no som sentralt tema.
28.01.2020 | Kalenderen  Arbeidsliv  

Fiskehelsepersonell sammen i kampen mot lusen

Ny oppdatert veileder skal gjøre hverdagen mer utfordrende for lakselusa.
21.01.2020 | Miljø og Helse  

Fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen kommer til Kyst, Fisk og Framtid

Sjekk det endelige programmet for konferansen Kyst, Fisk og Framtid i Tromsø 6. februar. Den nyinnsatte Fiskeri- og Sjømatministeren Geir Inge Sivertsen vil tale fra scenen.
15.01.2020 | Sjømat Norge  

Årssamling i midt, Trondheim

Vi setter deg i sentrum når vi samler havbruksnæringen fra Bindal til Måløy. Samtidig som vinterfesten, Michelinutdeling og mer foregår i Trondheim, arrangerer NCE Aquatech Cluster og Sjømat Norge havbruk midt årssamling.
13.01.2020 | Kalenderen  

Matsvinnsreduksjon er et viktig klimatiltak – Bli med!

Sjømat har lavt miljømessig fotavtrykk og er klimavennlig mat. Likevel kan miljøavtrykket bli enda lavere, blant annet ved å sørge for at maten som produseres utnyttes på beste måte. FNs ferske klimarapport konkluderer med at redusert matsvinn er et av de viktigste tiltakene for å redusere klimagassutslippene.
07.01.2020 | Sjømat Norge  Miljø og Helse  

Kurs i toll og opprinnelse

Tollregelverket kan være svært utfordrande. Kva betyr f.eks nye frihandelsavtalar for deg? Tolldirektoratet gjev deg ny informasjon spesialtilpassa for sjømatnæringa i Ålesund.
06.01.2020 | Kalenderen  

Sjømat Norge satser ungt

Tarjei Svalbjørg (21) begynner i en nyopprettet stilling som juniorrådgiver innen kommunikasjon og næringspolitikk. Stillingen er et ettårs-engasjement i halv stilling og er innrettet slik at ungdom kan bidra samtidig som de studerer.
03.01.2020 | Sjømat Norge  

Trude Olafsen ny leder for arbeidsutvalget i teknologi og service

Trude Olafsen overtar etter Tore Håkon Riple, som har ledet arbeidsutvalget i to år.

Sjømat Norge søker fagsjef miljø og helse

Da en av våre sentrale medarbeidere slutter, søker vi etter fagsjef på fiskevelferd og fiskehelse samt øvrige sider av myndighetsregulerte områder innenfor sjømatområdet fra fjord til bord. Stillingen vil ha kontorsted i Oslo.
27.12.2019 | Miljø og Helse  

Vi ønsker deg…

Sjømat Norge tar nå juleferie, men er tilgjengelig for presse på vakttelefon. I tillegg er det mulig å ta kontakt på kontordagene i jula.
23.12.2019 | Sjømat Norge  

Vest i aust, Oslo

Vest i øst er møteplassen i Oslo for næringslivet på Vestlandet. Her møtes bedrifter, organisasjoner, lokale og sentrale politikere til debatt og diskusjon om Vestlandets fortrinn og muligheter.
20.12.2019 | Havbruk Vest  Kalenderen  

God effekt av utfisking av rømt oppdrettslaks

Stadig flere elver blir overvåket via det nasjonale overvåkningsprogrammet for rømt fisk. Resultatene viser at tre av fire elver har under fire prosent innblanding av oppdrettsfisk før uttak.
20.12.2019 | Havbruk  

Medlemsmøte for mjøl, olje og marine ingredienser

Sjømat Norge inviterer til medlemsmøte for bedrifter innanfor mjøl, olje og marine ingredienser på Gardermoen 29. januar.
18.12.2019 | Kalenderen  

Tariffkonferansen

Du kan melde deg på allerede nå!
17.12.2019 | Kalenderen  Arbeidsliv  

Avhengig av godt og velfungerende Mattilsyn

Sjømat Norge er tilfreds med at KPMG sin omfattende rapport, har konkludert med at det er behov for viktige forbedringer i Mattilsynets forvaltningspraksis.
11.12.2019 | Sjømat Norge