Nyhetsarkiv

Generalforsamling i Sjømat Norge

Sjømat Norge avholder generalforsamling via Teams tirsdag 31. mars kl 0900.
30.03.2020 | Kalenderen  

Ny mateksportforskrift

Den nye mateksportforskriften gjør det enklere for både produsent og eksportør å få oversikt over reglene for eksport av sjømat til land utenfor EØS.

Kuttet fraværet i fjor, er med på IA-prosjekt i år

Sykefraværet er på vei ned, og i år er de med på IA-bransjeprogram. Språk og kultur blir første post på programmet for Ellingsen Seafood.
04.08.2020 | Sjømat Norge  Havbruk  Arbeidsliv  

Nytt helsesertifikat

Skal du eksportere fiskemel til dyrefôr på særskilte vilkår, såkalte ikke-konforme varer? Myndighetene har laget et nytt helsesertifikat.
07.07.2020 | Industri  

Millioner til opplæringsprogram

- Skal vi få flere til å spise sjømat, må vi starte med de unge, sier Sjømat Norges fagsjef Gunn H. Knutsen. Nå har politikerne lyttet til innspill fra Sjømat Norge og gir 10,5 millioner til Fiskesprell.
02.07.2020 | Sjømat Norge  Miljø og Helse  

Sjømat Norge søker rådgiver havbruk

Kunne du tenkte deg å koordinere vårt arbeid for å sikre en videreutvikling av havbruksnæringen på Vestlandet?
30.06.2020 | Havbruk  Rekruttering  Havbruk Vest  

Endeleg havbrukstekniker

Etter seks år med utredningar og hardt arbeid, seier Kunnskapsdepartementet ja.
30.06.2020 | Sjømat Norge  

Verdens første helelektriske oppdrettsanlegg

Statsminister Erna Solberg åpnet i dag verdens første helelektriske oppdrettsanlegg på Loddetå. Oppgraderingen betyr at Bremnes Seashore kutter all bruk av fossilt drivstoff i den daglige driften av anlegget, en god nyhet for alle som er opptatt av klima og miljø
24.06.2020 | Sjømat Norge  Havbruk  

Bred enighet om skatteregime

- Nå kan vi endelig sette punktum, sier adm.dir Geir Ove Ystmark etter at Finanskomiteen torsdag kveld ble ferdig med instillingen om særskattlegging av habruket.
19.06.2020 | Havbruk  

Covid 19 påvirker ikke sjømaten

Spekulasjoner i Kina etter ett nytt covid-19 utbrudd i Bejing, gjør det nødvendig for norske sjømatorganisasjoner å sende brev til kinesiske myndigheter.
16.06.2020 | Sjømat Norge  Havbruk  

Slik kan sjømat prioriteres internasjonalt

Regjeringen ønsker innspill til hva som bør vektlegges i sin eksporthandlingsplan. Sjømat Norge mener gjenåpning av Russland, frys i eksportavgift og egen fiskeriråd i Bejing er viktige saker.
16.06.2020 | Høringsuttalelser  

Positivt at kommunene og fylkene får mer

Sjømat Norge støtter regjeringen og Frps forlik om lakseskatten. - Enigheten gir mer til de som setter av areal til produksjonen, sier Geir Ove Ystmark, adm.dir i Sjømat Norge.
12.06.2020 | Sjømat Norge  Havbruk  

Nytt bransjeprogram for matbransjen

Sjømat Norge, NHO Mat og Drikke, NNN og Kompetanse Norge har sammen, på rekordtid, fått på plass korte og bransjerelevante utdanningstilbud.
05.06.2020 | Rekruttering  

Skatteregimet for havbruk må avklares nå! Brev til Stortinget

I et felles innspill til Stortingets Finanskomite og Næringskomite tar Fellesforbundet, NNN, Sjømat Norge og Norsk Industri til orde for at Stortinget nå må lande på hvordan skatteregimet for havbruk skal være, og at dette gjøres gjennom et bredere forlik slik at bedriftene får avklarte rammevilkår.
29.05.2020 | Havbruk  Høringsuttalelser  

Blå sektor er en nøkkel for grønn omstilling

- Sjømatnæringen er en viktig bidragsyter for å skape nye arbeidsplasser og aktivitet i næringslivet når vi nå skal dra oss ut av nedturen som følge av koronakrisen. Regjeringens tiltakspakke er en begynnelse, og med gode rammebetingelser vil sjømatnæringen ha alle forutsetninger for å realisere vekst i tiden framover, sier Geir Ove Ystmark, administrerende direktør i Sjømat Norge.

Sammen mot sykefravær IA_Bransjeprogram

De går sammen for å holde kollegene friske. Det nye IA-bransjeprogrammet for næringsmiddelindustrien har dratt i gang arbeidet for å få ned sykefraværet. (Bildet tatt før Covid-19)
26.05.2020 | Sjømat Norge  Arbeidsliv  

The Norwegian Seafood Federation

The Norwegian Seafood Federation (formerly known as FHL) represents the interests of approximately 680 member companies. Our member companies cover the entire value chain from fjord to dinner table in the fisheries and aquaculture sectors in Norway.
19.05.2020 | Sjømat Norge  

Skadelige alger (HAB) – Overvåkning og Varsling (Presentasjon)

Vedlagt ligger presentasjonen fra Lars Johan Naustvoll (Havforskningsinstituttet) som ble bruk under nasjonalt algeovervåkningsmøte.
19.05.2020 | Havbruk  Miljø og Helse  

Eierskap til data i sjømat- og landbruksnæringen

Digitalisering av samfunnet gir nye muligheter for økt verdiskaping, og data får en stadig større økonomisk verdi. Derfor forsøker mange aktører nå å få kontroll på det digitale gullet.
18.05.2020 | Sjømat Norge  

To nye veterinærer

Miljø- og helseavdelingen i Sjømat Norge ansetter to nye personer. Karoline Skaar Amthor kommer fra Previwo, mens Lars Haneborg har lang fartstid fra Mattilsynet.
18.05.2020 | Sjømat Norge  Rekruttering