Smittevernutstyr hos sjømatprodusenter


Publisert 19.03.2020 av Henrik Wiedswang Horjen Sjømat Norge Havbruk Havbruk Nord Industri Havbruk Midt Havbruk Vest

Behovet for smittevernutstyr er nå stort i helsevesenet og mange bedrifter har bidratt med viktig utstyr. Dersom din bedrift har utstyr å avse oppfordrer Sjømat Norge din bedrift til å kontakte Helsevesenet.

Behovet for smittevernutstyr er nå stort i helsevesenet og mange bedrifter har bidratt med viktig utstyr. For Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke er det likevel viktig å understreke at mat – og drikkeprodusenter innehar en samfunnskritisk rolle og at disse bedriftene derfor kun skal gi fra seg utstyr dersom de har et nødvendig lager for sikker matproduksjon i en tilstrekkelig periode.

– I dialogen med myndighetene har vi vært tydelige på at det ikke må legges press på matindustrien til å levere fra seg smittvernutstyr i en slik grad at samfunnskritisk produksjon kan komme i fare. NHO koordinerer arbeidet mellom de ulike næringene og myndighetene og Sykehusinnkjøp er innforstått med denne prioriteringen, opplyser Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke samlet.

Dersom bedriften din har utstyr å avse, kan du lese mer om hvordan du går frem her.

Les også: Spørsmål og svar om korona

 

Vil du vite mer?

 
Kristin Langeland
Kristin Langeland
Direktør kommunikasjon og næringspolitikk
Mobil: 926 31 836

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

MerAv seminar med prisutdeling

Konstruktivt møte om deling av prisinformasjon

Hils på Hilde og Ole

Årsmøte Havbruk Vest

40 millionar måltid, kvar dag

Sjømat Norge om inntektsutjevning

– Se til Færøyene!

Sildelagets Høyesterettsanke avvist

Må ta oss tid til å se helhetlig på skatt

Les Råvareløftet sin rapport: Hva skal laksen spise?