Smittevernutstyr hos sjømatprodusenter


Publisert 19.03.2020 av Henrik Wiedswang Horjen Sjømat Norge Havbruk Havbruk Nord Industri Havbruk Midt Havbruk Vest

Behovet for smittevernutstyr er nå stort i helsevesenet og mange bedrifter har bidratt med viktig utstyr. Dersom din bedrift har utstyr å avse oppfordrer Sjømat Norge din bedrift til å kontakte Helsevesenet.

Behovet for smittevernutstyr er nå stort i helsevesenet og mange bedrifter har bidratt med viktig utstyr. For Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke er det likevel viktig å understreke at mat – og drikkeprodusenter innehar en samfunnskritisk rolle og at disse bedriftene derfor kun skal gi fra seg utstyr dersom de har et nødvendig lager for sikker matproduksjon i en tilstrekkelig periode.

– I dialogen med myndighetene har vi vært tydelige på at det ikke må legges press på matindustrien til å levere fra seg smittvernutstyr i en slik grad at samfunnskritisk produksjon kan komme i fare. NHO koordinerer arbeidet mellom de ulike næringene og myndighetene og Sykehusinnkjøp er innforstått med denne prioriteringen, opplyser Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke samlet.

Dersom bedriften din har utstyr å avse, kan du lese mer om hvordan du går frem her.

Les også: Spørsmål og svar om korona

 

Vil du vite mer?

 
Kristin Langeland
Kristin Langeland
Kommunikasjonsdirektør
Mobil: 926 31 836

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Stine Akselsen overtar industriansvaret

Sjømat Norge støtter ambisjonene i Havbruksstrategien

Søppeldykkeren som skal til OL

Landbruket og sjømatnæringen samarbeider om digitalisering

Fiskerne for sterk til å delta i konkurranse

Færre laks rømte i 2020

Sjømat Norge stiller klare krav for innføring av nye vekter

Forventer kraftfulle tiltak for økt bearbeiding

En tapt mulighet for Norge

Lokale lønnsforhandlinger