Behovet for smittevernutstyr er nå stort i helsevesenet og mange bedrifter har bidratt med viktig utstyr. For Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke er det likevel viktig å understreke at mat – og drikkeprodusenter innehar en samfunnskritisk rolle og at disse bedriftene derfor kun skal gi fra seg utstyr dersom de har et nødvendig lager for sikker matproduksjon i en tilstrekkelig periode.
– I dialogen med myndighetene har vi vært tydelige på at det ikke må legges press på matindustrien til å levere fra seg smittvernutstyr i en slik grad at samfunnskritisk produksjon kan komme i fare. NHO koordinerer arbeidet mellom de ulike næringene og myndighetene og Sykehusinnkjøp er innforstått med denne prioriteringen, opplyser Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke samlet.
Dersom bedriften din har utstyr å avse, kan du lese mer om hvordan du går frem her.
Les også: Spørsmål og svar om korona
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Sjømat Norge mener sjømat må få en større plass i Totalberedskapsmeldingen. Under høringen på Stortinget understreket vi...
Unge står i kø for å løse oppdrettslaksens utfordringer.
Marte Vassbotten (37), Ole Troland (31) og Simon Nesse Økland (48) går inn i arbeidsutvalget.