Smittevernutstyr hos sjømatprodusenter


Publisert 19.03.2020 av Henrik Wiedswang Horjen Sjømat Norge Havbruk Havbruk Nord Industri og handel Havbruk Midt Havbruk Vest

Behovet for smittevernutstyr er nå stort i helsevesenet og mange bedrifter har bidratt med viktig utstyr. Dersom din bedrift har utstyr å avse oppfordrer Sjømat Norge din bedrift til å kontakte Helsevesenet.

Behovet for smittevernutstyr er nå stort i helsevesenet og mange bedrifter har bidratt med viktig utstyr. For Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke er det likevel viktig å understreke at mat – og drikkeprodusenter innehar en samfunnskritisk rolle og at disse bedriftene derfor kun skal gi fra seg utstyr dersom de har et nødvendig lager for sikker matproduksjon i en tilstrekkelig periode.

– I dialogen med myndighetene har vi vært tydelige på at det ikke må legges press på matindustrien til å levere fra seg smittvernutstyr i en slik grad at samfunnskritisk produksjon kan komme i fare. NHO koordinerer arbeidet mellom de ulike næringene og myndighetene og Sykehusinnkjøp er innforstått med denne prioriteringen, opplyser Sjømat Norge og NHO Mat og Drikke samlet.

Dersom bedriften din har utstyr å avse, kan du lese mer om hvordan du går frem her.

Les også: Spørsmål og svar om korona

 

Vil du vite mer?

 
Kristin Langeland
Kristin Langeland
Direktør kommunikasjon og næringspolitikk
Mobil: 926 31 836

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Enighet i forhandlingene med NNN

– Svaret er Ja!

Følg seminaret fra Grand

Vårens lønnsoppgjør

Vil du delta i intervju?

Enighet i Næringskomiteen om kvotemeldingen – flere gjennomslag for fiskeindustrien. 

Sjømat i krise, krig og fred: Kan sjømaten forsyne Norge med mat?

Økt viktighet, økt oppmerksomhet

Haagensen gjenvalgt

Se direkte fra Tromsø