Erfaringene så langt er at de fleste kommuner gir unntak for sjømatproduksjon som en samfunnskritisk funksjon.
Sjømat Norge håper at de fleste kommuner og regioner gjør endringer i tråd med veilederen. Det vil bidra til at drift opprettholdes, og sikre arbeidsplasser og produksjon. Sjømatnæringen er definert som en samfunnskritisk funksjon, og skal i alle tilfelle sikres vilkår som ikke hindrer driften.
Les også: Spørsmål og svar om korona
Oppfordrer til å ta kontakt
Ystmark oppfordrer medlemmer som har problemer med driften å ta kontakt med Sjømat Norge.
– Dersom noen opplever problemer med driften grunnet lokale bestemmelser bør dere melde oss i Sjømat Norge. Avklaringer dere gjør lokalt vil alltid være best, men hvis lokale bestemmelser hindrer produksjon- og fremføring av mat så må det tas grep, sier Ystmark.
Problematisk med lokale smitteverntiltak
Det samme budskapet lyder også fra NHO-sjef Ole Erik Almlid.
– Vi har gode nasjonale smittevernregler, og bedrifter har iverksatt nødvendige smitteverntiltak på arbeidsplassen. Det er problematisk for våre bedrifter at det på toppen av dette kommer lokale smitteverntiltak, sier Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO.
Veilederen skal bidra til at nasjonale og kommunale smitteverntiltak virker sammen og fjerne hindrene for bevegelse av varer og arbeidskraft mellom kommunene i Norge.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.