Verdens lakseproduksjon øker både i omfang og antall arbeidsplasser viser ny rapport.

Den globale havbruksproduksjonen fortsetter å utvikle seg bærekraftig. Nye tall viser en årlig produksjon på 17,5 milliarder måltid laks og 132 600 jobber i kystsamfunn over hele verden.

– Det er ingen tvil om at verdens lakseproduksjon blir stadig mer viktig, sier president i ISFA, Trond Davidsen. FOTO: Sjømat Norge

Det er den internasjonale samarbeidsorganisasjonen for lakseproduserende land (ISFA), som I dag lanserer rapporten Salmon Farming: Sustaining Communities and FeedingI forbindelse med verdens havdag.

– Dagen I dag gir oss muligheten til å peke på lakseproduksjonens rolle I debatten rundt et bærekraftig hav. Antallet havbrukere øker I en verden der havet stadig blir pekt på som en viktigere kilde for matproduksjon. Lakseproduksjon gir minimalt fotavtrykk, sier Trond Davidsen, president I ISFA.

Rapporten viser at havbrukere til sammen produserer 17,5 milliarder måltid årlig fra bare 0,00008 prosent av verdenshavene. I tillegg er verdien av produksjonen over 15 milliarder (15,4) dollar årlig. Det er I dag 132,600 direkte og indirekte arbeidsplasser knyttet til havbruksnæringen I verden. I tillegg skapes det flere tusen arbeidsplasser som følge av etableringene I en rekke andre sektorer.

– Havbrukere I verden produserer årlig 2,5 million ton med laks. Enten du eter den som sushi, grillet eller røkt, er det svært trolig at den er blitt oppdrettet av et av medlemmene I ISFA, sier Davidsen. – Oppdrettslaks er i dag blitt svært vanlig som sunn hverdagskost i store deler av verden.

Rapporten peker utviklingene innen havbruksproduksjonen de siste årene, samt utfordringene med en stadig voksende befolkning på jordkloden og behovet for å inne nye innovative metoder å produsere mat på. Den inneholder også en oversikt over produksjonen I alle laksproduserende land. ISFA lanserte sin første globale rapport i 2015, som den gang viste en årlig produksjon på 14,8 milliarder måltid og en verdi på 10 milliarder samt 121.000 direkte og indirekte arbeidsplasser.

 

LAST NED: ISFA Report 2018 FINAL FOR WEB

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Politikerne må fremme og ikke hemme havbruksnæringen

Konferanse om hausting og dyrking av alger

Mer fisk og flere i arbeid selv med CO2 avgift

Årssamling Havbruk Nord

Nord i sør, Oslo

Medlemsmøte i havbruk nord, Svolvær

Kvotemeldingen: En nødvendig reform av kvotesystemet 

Klippfiskseminar i Ålesund

Teknologi- og servicekonferansen 2019

Etablerer ordførerdialog