• Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
  • Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
Sjomatnorge.no > Fagområder > Havbruk > Havbruk Nord > 17.5 milliarder måltid. 132,600 arbeidsplasser

17.5 milliarder måltid. 132,600 arbeidsplasser

Publisert 08.06.2018 av Øyvind André Haram

Sjømat Norge, Havbruk Nord, Havbruk, Havbruk Midt, Havbruk Vest

Den globale havbruksproduksjonen fortsetter å utvikle seg bærekraftig. Nye tall viser en årlig produksjon på 17,5 milliarder måltid laks og 132 600 jobber i kystsamfunn over hele verden.

– Det er ingen tvil om at verdens lakseproduksjon blir stadig mer viktig, sier president i ISFA, Trond Davidsen. FOTO: Sjømat Norge

Det er den internasjonale samarbeidsorganisasjonen for lakseproduserende land (ISFA), som I dag lanserer rapporten Salmon Farming: Sustaining Communities and FeedingI forbindelse med verdens havdag.

– Dagen I dag gir oss muligheten til å peke på lakseproduksjonens rolle I debatten rundt et bærekraftig hav. Antallet havbrukere øker I en verden der havet stadig blir pekt på som en viktigere kilde for matproduksjon. Lakseproduksjon gir minimalt fotavtrykk, sier Trond Davidsen, president I ISFA.

Rapporten viser at havbrukere til sammen produserer 17,5 milliarder måltid årlig fra bare 0,00008 prosent av verdenshavene. I tillegg er verdien av produksjonen over 15 milliarder (15,4) dollar årlig. Det er I dag 132,600 direkte og indirekte arbeidsplasser knyttet til havbruksnæringen I verden. I tillegg skapes det flere tusen arbeidsplasser som følge av etableringene I en rekke andre sektorer.

– Havbrukere I verden produserer årlig 2,5 million ton med laks. Enten du eter den som sushi, grillet eller røkt, er det svært trolig at den er blitt oppdrettet av et av medlemmene I ISFA, sier Davidsen. – Oppdrettslaks er i dag blitt svært vanlig som sunn hverdagskost i store deler av verden.

Rapporten peker utviklingene innen havbruksproduksjonen de siste årene, samt utfordringene med en stadig voksende befolkning på jordkloden og behovet for å inne nye innovative metoder å produsere mat på. Den inneholder også en oversikt over produksjonen I alle laksproduserende land. ISFA lanserte sin første globale rapport i 2015, som den gang viste en årlig produksjon på 14,8 milliarder måltid og en verdi på 10 milliarder samt 121.000 direkte og indirekte arbeidsplasser.

 

LAST NED: ISFA Report 2018 FINAL FOR WEB


Vil du lese mer?

Samfunnsoppdraget for bærekraftig fôr

Publisert 08.06.2018 Sjømat Norge Havbruk Nord Havbruk Havbruk Midt Havbruk Vest

Bærekraftig produsert mat fra havet er et viktig bidrag i arbeidet for å nå våre klimaforpliktelser. Havbruksnæringen...

Årsmøte Havbruk Vest

Publisert 08.06.2018 Sjømat Norge Havbruk Nord Havbruk Havbruk Midt Havbruk Vest

Årsmøtet til Sjømat Nore Havbruk Vest finner sted på Solstrand Hotell & Bad fredag 13. februar kl....

Arbeidstid for dykkere i havbruk

Publisert 08.06.2018 Sjømat Norge Havbruk Nord Havbruk Havbruk Midt Havbruk Vest

Arbeidsmiljøloven gjelder for dykkervirksomhet i havbruk. Sjømat Norge minner om at Landsorganisasjonen i Norge, Norsk Sjømannsforbund og...

Sjømat Norge - en landsforening i NHO

firmapost@sjomatnorge.no

99 11 00 00

Postboks 5471 Majorstuen, 0305 Oslo

  • Om oss
  • Styret
  • Øvrige tillitsvalgte
  • Administrasjonen
  • Forhandlingsutvalg
  • Seafood Federation
  • Høringsuttalelser
  • Kalender
  • Fagområder
  • Materiell
  • Presse

Designet og utviklet av Journey Agency

  • facebook
  • instagram
  • twitter-x
  • paper
  • Personvern
  • Cookies