• Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
  • Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
Sjomatnorge.no > Fagområder > Havbruk > Havbruk Nord > 17.5 milliarder måltid. 132,600 arbeidsplasser

17.5 milliarder måltid. 132,600 arbeidsplasser

Publisert 08.06.2018 av Øyvind André Haram

Sjømat Norge, Havbruk Nord, Havbruk, Havbruk Midt, Havbruk Vest

Den globale havbruksproduksjonen fortsetter å utvikle seg bærekraftig. Nye tall viser en årlig produksjon på 17,5 milliarder måltid laks og 132 600 jobber i kystsamfunn over hele verden.

– Det er ingen tvil om at verdens lakseproduksjon blir stadig mer viktig, sier president i ISFA, Trond Davidsen. FOTO: Sjømat Norge

Det er den internasjonale samarbeidsorganisasjonen for lakseproduserende land (ISFA), som I dag lanserer rapporten Salmon Farming: Sustaining Communities and FeedingI forbindelse med verdens havdag.

– Dagen I dag gir oss muligheten til å peke på lakseproduksjonens rolle I debatten rundt et bærekraftig hav. Antallet havbrukere øker I en verden der havet stadig blir pekt på som en viktigere kilde for matproduksjon. Lakseproduksjon gir minimalt fotavtrykk, sier Trond Davidsen, president I ISFA.

Rapporten viser at havbrukere til sammen produserer 17,5 milliarder måltid årlig fra bare 0,00008 prosent av verdenshavene. I tillegg er verdien av produksjonen over 15 milliarder (15,4) dollar årlig. Det er I dag 132,600 direkte og indirekte arbeidsplasser knyttet til havbruksnæringen I verden. I tillegg skapes det flere tusen arbeidsplasser som følge av etableringene I en rekke andre sektorer.

– Havbrukere I verden produserer årlig 2,5 million ton med laks. Enten du eter den som sushi, grillet eller røkt, er det svært trolig at den er blitt oppdrettet av et av medlemmene I ISFA, sier Davidsen. – Oppdrettslaks er i dag blitt svært vanlig som sunn hverdagskost i store deler av verden.

Rapporten peker utviklingene innen havbruksproduksjonen de siste årene, samt utfordringene med en stadig voksende befolkning på jordkloden og behovet for å inne nye innovative metoder å produsere mat på. Den inneholder også en oversikt over produksjonen I alle laksproduserende land. ISFA lanserte sin første globale rapport i 2015, som den gang viste en årlig produksjon på 14,8 milliarder måltid og en verdi på 10 milliarder samt 121.000 direkte og indirekte arbeidsplasser.

 

LAST NED: ISFA Report 2018 FINAL FOR WEB


Vil du lese mer?

Frokostmøte: Fiskefôr en forutsetning….

Publisert 08.06.2018 Sjømat Norge Havbruk Nord Havbruk Havbruk Midt Havbruk Vest

Sjømat Norge har den glede å invitere deg til et spennende frokostmøte i Oslo om fiskefôr. Utgangspunktet...

Endring i regulering fangst kongekrabbe

Publisert 08.06.2018 Sjømat Norge Havbruk Nord Havbruk Havbruk Midt Havbruk Vest

Her er Sjømat Norges svar på høring om snøkrabbereguleringer for 2025.

Færre fisk dør i merdene

Publisert 08.06.2018 Sjømat Norge Havbruk Nord Havbruk Havbruk Midt Havbruk Vest

Dødlighetstallene i havbruk synker sammenlignet med fjorårets fire første måneder.

Sjømat Norge - en landsforening i NHO

firmapost@sjomatnorge.no

99 11 00 00

Postboks 5471 Majorstuen, 0305 Oslo

  • Om oss
  • Styret
  • Øvrige tillitsvalgte
  • Administrasjonen
  • Forhandlingsutvalg
  • Seafood Federation
  • Høringsuttalelser
  • Kalender
  • Fagområder
  • Materiell
  • Presse

Designet og utviklet av Journey Agency

  • facebook
  • instagram
  • twitter-x
  • paper
  • Personvern
  • Cookies