Journaliststudenter fra Høgskulen i Volda ble denne uken gitt en smak av sjømatnæringen gjennom et heldags innsyn i hvordan de ulike delene av næringen arbeider og fungerer.
Kvalitetsansvarlig Lene Risbakk i Brødrene Sperre forteller om klippfiskens fortreffelighet. FOTO: J.E.Indrestrand

Kvalitetsansvarlig Lene Risbakk i Brødrene Sperre forteller om klippfiskens fortreffelighet. FOTO: J.E.Indrestrand

Studentdagen ble arrangert som et samarbeid mellom Sjømat Norge som representant for havbruks- og industrisiden og med Norges Fiskarlag og Fiskebåt som tilretteleggere for tilgang til villfisksiden av næringen.

Dagen startet grytidlige med avgang fra Volda og studentene ble fraktet med buss mellom ulike lokaliteter på Sunnmøre.

Første stopp var stamfiskanlegget til Salmar Rauma på Gudmunset i Skodje kommune hvor det ble gitt en omfattende introduksjon til havbruksnæringen. Deretter gikk turen til Ellingsøya i Ålesund med besøk hos Brødrene Sperre. Ved anlegget ble de kommende journalistene introdusert for de ulike delene av klippfiskproduksjon og for hvordan sild og makrell tas imot ved anlegget.

Siste post på programmet var besøk hos og ombord i ringnotrederiet Smaragds juvel ved kai i Fosnavåg i Herøy.

Dagen ble avsluttet med en bedre middag på Skotholmen i Herøy før retur til Volda.

Det er første gang Sjømat Norge, Norges Fiskarlag og Fiskebåt har samarbeidet om et slikt arrangement. Bakgrunnen for tiltaket er å bidra til økt kunnskap om næringen og bidra til interesse for fagområdet. Gjennom dagsarrangementet fikk vi gitt et glimt inn i tverrsnittet av hva norsk sjømatnæring er og hvordan den er sammensatt.

 

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Ny mateksportforskrift

Kuttet fraværet i fjor, er med på IA-prosjekt i år

Nytt helsesertifikat

Millioner til opplæringsprogram

Sjømat Norge søker rådgiver havbruk

Endeleg havbrukstekniker

Verdens første helelektriske oppdrettsanlegg

Bred enighet om skatteregime

Covid 19 påvirker ikke sjømaten