I forbindelse med nedstengingen av kommunene i Oslo-området har myndighetene lørdag 23. januar bekreftet at sjømatnæringen er å regne som samfunnskritisk virksomhet.
Myndighetene opplyser at det ikke er noen endring i forståelsen av hvilke typer virksomheter og personellgrupper som er sentrale for å opprettholde driften av kritiske samfunnsfunksjoner. Matforsyning er en slik funksjon, og sjømatnæringen er omfattet av dette.
Medarbeidere som er avgjørende for å opprettholde forsyningssikkerheten kan omfatte bl.a. sjåfører, lagerarbeidere, ansatte ved distribunaler og lagre, ansatte i sentrale administrative funksjoner, ansatte i fôrindustrien, personer som arbeider med husdyrproduksjon, fiskeri og havbruk, veterinærer som arbeider med husdyr, fiskeri og havbruk og ansatte i næringsmiddelindustrien. Det er kun medarbeidere som er sentrale for å opprettholde driften av kritiske virksomhetsfunksjoner som er omfattet.
Justis- og beredskapsdepartementets liste over kritiske samfunnsfunksjoner m.v.
Dersom barnehage, skole eller andre dagtilbud er stengt eller har reduserte åpnings- eller oppholdstider på grunn av smitteverntiltak, skal kommunen likevel sørge for at det etableres et tilbud for barn under 12 år, som har minst én foresatt som arbeider i kritiske eller viktige samfunnsfunksjoner.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Bærekraftig produsert mat fra havet er et viktig bidrag i arbeidet for å nå våre klimaforpliktelser. Havbruksnæringen...
Årsmøtet til Sjømat Nore Havbruk Vest finner sted på Solstrand Hotell & Bad fredag 13. februar kl....
Arbeidsmiljøloven gjelder for dykkervirksomhet i havbruk. Sjømat Norge minner om at Landsorganisasjonen i Norge, Norsk Sjømannsforbund og...