– Opposisjonen tar ansvar


Publisert 16.05.2023 av Øyvind André Haram Sjømat Norge Havbruk

– Å støtte noe som er distrikt- og næringsfiendtlig bør egentlig være vanskelig for de fleste politiske parti. Vi forstår godt at de tre partiene trakk seg, sier administrerende direktør i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark.

De tre borgerlige partiene valgte tirsdag formiddag 16.mai, å trekke seg fra forhandlingene, med begrunnelsen i at de verken var enige i modellen, innretningen eller prosessen. Tidligere har også FRP og Miljøpartiet de Grønne trukket seg fra forhandlingene.

– Det bryter helt mot det regjeringen har uttrykt, helt siden de la frem forslaget 28.september i fjor. Da varslet de et ønske om et bredt politisk flertall for en grunnrenteskatt på havbruksnæringen. Nå står bare SV igjen å forhandle med, sier Ystmark.

Adm.dir i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark, sammen med styreleder Paul Birger Torgnes, under et av møte med Finansdepartemetet tidligere i desember. Foto: Sjømat Norge.

Grove feil

Sjømat Norge mener skatteforslaget ikke er tilstrekkelig utredet, noe og en rekke andre fagmiljøer har støttet opp om. De siste syv månedene har det stadig dukket stadig opp eksempler som viser at regjeringen bommer grovt i sine påstander og antagelser.

– De bommet svært grovt på provenyet. De bommet rundt bunnfradraget. Det ble sendt inn tusenvis av sider, konstruktive innspill i høringsrunden. Svært lite av dette ble lyttet til. Nå er det tydelig at det ikke finnes et bredt flertall på Stortinget for å tappe kyst-Norge for milliarder av kroner.

30 mai

Regjeringen fortsetter nå forhandlingene, men da bare med SV og Rødt rundt bordet. En har frist på seg å bli enige 23. mai, før så Stortinget skal vedta skatten 30. mai.

Vil du vite mer?

 
Geir Ove Ystmark
Geir Ove Ystmark
Administrerende direktør
Mobil: 481 27 155

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

TBT-notifikasjon fra Brasil om fryst fisk regelverket

Webinar om miljødeklarasjon  

Webinar om virkemiddelapparatet

Miljøaktivist gleder seg over sjømatens plastengasjement

Fakta om slam

Indisk verdensstjerne er innleder på sjømatnæringens plastseminar

Sjømat Norge passerer 900 medlemmer

Prisråd for havbruk og fastsetting av bruttoinntekt i grunnrenteskatten

Sjømatnæringen med felles plastseminar og ryddeaksjon

Vi debatterer i Arendal