Norsk sjømatnæring er en av landets viktigste bransjer. Derfor er det svært viktig å bevare næringens arkiver for ettertiden. Det vil tjene næringen selv, forskningsinteresser og samfunnet som helhet. Gode og tilgjengelige arkiver er sentralt i enhver bedrift. Fortellingen om Norge vil være fattigere uten næringens egne arkiver.
ArkiVest har i samarbeid med Arkivverket etablert Norsk sjømatarkiv. Sjømatnæringen, ved Sjømat Norge og Norges sjømatråd, støtter tiltaket. Vi har et nasjonalt ansvar for bevaring av historisk verdifullt kildemateriale fra norsk sjømatsektor.
Norsk sjømatarkiv ønsker å inngå avtaler med bedrifter og organisasjoner innenfor sjømatbransjen om avlevering og/eller deponering av virksomhetens arkiver.
Avtalene vil sikre at næringen blir dokumentert i nåtid og framtid gjennom å oppbevare sine arkiver i offentlige arkivinstitusjoner. Samtidig garanteres virksomhetene fortsatt eierskap og full kontroll over bruk av arkivmaterialet.
Spørsmål og henvendelser om sjømatarkivet kan rettes til
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.