Etter suksessen med seminaret på Litteraturhuset i Oslo, vil FHL og Tekna holde frem med seminarer i flere norske byer våren 2015. Vi retter søkelyset mot den blå matrevolusjon og går mer i dybden på noen tema.
Her er oversikt over temaene, sted og datoer:
Den blå velferdsrevolusjon, Tromsø den 28. april
Havbunnen gav oss energi, kan havrommet bære velferden?
Nordmenn har alltid spist sjømat. Nå tas stadig mer av fjord og kyst i bruk for å produsere mer mat og skape verdier. Sjømatproduksjonen kan bli en viktig bærebjelke for den norske velferden hvis næringsaktørene får tilgang på godt egnede arealer. Seminaret retter søkelyset på hvordan næringen bidrar til velferd og verdiskapning i dag og i fremtiden. Hva så med arealet? Har vi nok plass til å produsere maten?
Den blå kunnskapsrevolusjon, Trondheim den 19. mai
Best på kunnskap om havets bunn. Klatrer vi til topps med sjømmatproduksjon som er sunn?
Hva skjer når en tar i bruk avansert havbruksteknologi? Under 2 prosent av verdens matvareproduksjon kommer fra havet. Havbruk i Norge kan femdobles i følge forskerne. Vi spør hvilken utvikling vi trenger innen teknologi og biologi.
Den blå helserevolusjon, Bergen, 4. juni
Når utfordringen er helse – kan svaret være sjømat
Helsekøene bare vokser. Nordmenn blir fetere og flere får diabetes. Myndighetenes kostholdsråd anbefaler sjømat 2-3 ganger i uken, men hva har det å si at gjennomsnittsnordmannen ikke spiser sjømat mer en 1 gang pr uke? Hva ville økt sjømatkonsum gjøre med helsekøene? Hvordan skal vi få flere til å spise mer sunn mat fra havet?
Sett av datoene allerede nå, detaljert program kommer senere.
For spørsmål om arrangementene ta kontakt med:
Aina Valland, direktør for næringsutvikling og samfunnskontakt i FHL, tlf. 9714 57 77
Kristian Ivsett Johnsen, rådgiver i Tekna, tlf. 92 01 96 92.
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.