Sjømat Norge samlet forrige uke sjømatnæringen til en rekke sammenkomster i anledning generalforsamling og årskonferansen i Ålesund. Vi ønsker alle en riktig god påske med noen flotte bilder fra gode dager i jungendbyen. Les mer fra samlingene her:
https://sjomatnorge.no/sperre-gjenvalgt-som-styreleder-2/
https://sjomatnorge.no/fullt-hus-i-alesund/
https://sjomatnorge.no/sjomat-2030/
https://sjomatnorge.no/aquawelfare/
Fra årsmiddagen på Scandic Parken Hotell. På menyen stod ørret, klippfisk og sjokolandefondant. FOTO: Sjømat Norge
Gry Molvær-Hivju ledet sjømatpanelet som diskuterte næringens rammevilkår. Fra v Astrid Klo (Gunnar Klo), Roger Øksheim (Edelfarm) og Inger-Marie Sperre (Brødrene Sperre) FOTO: Sjømat Norge
Kristin Clemet fra Civita fortalte forsamlingen om målinger som viser at folk ikke har den samme holdningen til næringslivet som før. FOTO: Sjømat Norge
Hva kan vi lære av økt samarbeid? Leder av Global Salmon Initiative, Avram Lazar (I panelet til venstre) fortalte forsamlingen om hvorfor sjømatnæringen må bli flinkere til å samarbeide. Webjørn Barstad (helt til høyre) er konsernsjef for Lerøys trålere og fiskeindustri. Han la vekt på at samarbeid om sertifiseringer som f.eks MSC er en vei å gå. De øvrige på scenen; konferansier Jan Paul Brekke fra venstre. I midten Geir Molvik i Cermaq (venstre) og Einar Wathne i Carghill Nutrition (høyre) FOTO: Sjømat Norge
Årskonferansen nest siste deltager, Hans Kristian Amundsen, med lang erfaring som spindoctor for Arbeiderpartiet, mener sjømatnæringen er nær “break-even”. Det er ikke lenge til før folk flest forstår hvor viktig dere er. FOTO: Sjømat Norge
Sigbjørn Aanes tok tråden videre fra Amundsen og fortalte hvilke steg som sjømatnæringen kan ta for å oppnå større aksept. FOTO: Sjømat Norge