– Gode IK system, dokumentasjon av egne utslipp og hvilken påvirkning dette har på resipienten er viktig å ha kontroll på, sier Fagsjef for miljø og helse i Sjømat Norge, Trude H Nordli
Tilsynsaksjonen fra fylkesmannen hos fiskeforedlingsbedrifter og slakterier viser for dårlig oppfølging og etterlevelse av miljøregelverket, spesielt innenfor internkontroll, utslippskontroll, måleprogram, avfallshåndtering og kontroll med kjemikalier. Kontrollen ble utført på slutten av 2018.
– Vi har fortsatt en vei å gå i forståelse og oppfølging av miljøregelverket hos noen av våre medlemsbedrifter, sier Nordli. – Graden av alvorlighet er varierende, men like fullt skal regelverket følges og etterleves.
Sjømat Norge er allerede i dialog med Miljødirektoratet for å se på hvordan en kan standardisere målinger for å beregne utslipp, og finne gode metoder for å se påvirkningen i resipient. Mange medlemsbedrifter opplever i dag at regelverket er komplisert og bør forenkles.
Dokumentasjon av utslipp og god kontroll på forholdene i resipienten er viktig. Nordlie har tro på dialog og et enklere regelverk.
– Sjømat Norge vil bidra til at fokuset på ytre miljø og forståelse av miljøregelverket skal bli bedre i årene fremover.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Bærekraftig produsert mat fra havet er et viktig bidrag i arbeidet for å nå våre klimaforpliktelser. Havbruksnæringen...
Årsmøtet til Sjømat Nore Havbruk Vest finner sted på Solstrand Hotell & Bad fredag 13. februar kl....
Arbeidsmiljøloven gjelder for dykkervirksomhet i havbruk. Sjømat Norge minner om at Landsorganisasjonen i Norge, Norsk Sjømannsforbund og...