Målet til Regjeringen er å kutte matsvinnet med 50 prosent innen 2030.
– Vi stiller oss helhjertet bak behovet for skjerpede tiltak for å redusere matsvinnet i Norge, sier Lone Flyvholm, fagsjef helse og miljø i Sjømat Norge.
Matsvinnutvalget la frem rapporten om hvordan svinnet skal reduseres. Flyvholm har selv sittet i utvalget på vegne av Sjømat Norge.
– Vi støtter utvalgets konklusjon om ikke å lage én særskilt matkastelov, men peker på flere ulike bestemmelser som til sammen vil kunne utgjøre en matkastelovgivning. Matkastelovgivningen må bygge videre på regelverket som allerede er vedtatt som følge av gjennomføringen av Norges forpliktelser som følger av EØS-avtalen, kommenterer Flyvholm.
Les mer i den fulle rapporten: Styrker arbeidet mot matsvinn

Sjømat Norge er part i Bransjeavtale om reduksjon av matsvinn og har vært med siden starten i 2017. I den forbindelse har det vært gjennomført mange tiltak i bedriftene. Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF) har siden 2017 hatt fortløpende prosjekter for kartlegging av matsvinn i norsk sjømatindustri.
Les også: Lavt matsvinn i sjømatsektoren
Det er beregnet at mengden matsvinn i sjømatindustrien er redusert med ca. 13 prosent målt i kg per innbygger siden 2018.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Regjeringen har sendt på høring et forslag til forskrift som krever at minst 90 prosent av energibruken på...
Vi vet at sjømatnæringen er kompleks. Derfor inviterer Sjømat Norge til Sjømatskolen. Et frokostseminar for de som...
Hanna Bakke-Jensen (30) blir ny sekretariatsleder av Biomarint forum. Hun er i dag rådgiver i Norges Fiskarlag og...