Sentrale aktører i sjømatnæringen har kommet fram til at logistikk- og driftskostnader i dag utgjør opptil 15 % av salgsverdien for sjømat. Bruk av standardiserte merkings- og sporbarhetsordninger kan redusere driftskostnadene og tiden og ressursene som kreves for å oppfylle juridiske forpliktelser, redusere driftskostnadene og samtidig møte økende krav fra kunder og forbrukere, inkludert krav til bærekraft.
På frokostmøtet kan du få høre mer om innholdet i standarden, fra representanter som har deltatt i arbeidet med standarden og/eller bruker den.
0830 | Velkommen Standard Norge |
Sporbarhet og bærekraftig utvikling av sjømat – Hvordan kan standardisering bidra? Henrik Stenwig, Sjømat Norge |
|
Hvorfor har dette europeiske arbeidet vært viktig for Norge? Tor Mühlbradt, Innovasjon Norge |
|
Hva er forskjellen mellom NS 9405 og NS-EN 17099? Terje Menkerud, GS1 |
|
Hvordan kan en europeisk standard for merking av sjømatprodukter bidra til en mer kostnadseffektiv og transparent transport til Europa Jonas Arne Bjørnødegård, DB Schenker |
|
Hvordan kan en standard forenkle logistikken og sporbarheten, og samtidig redusere utfordringene for norske sjømateksportører? Sandra Sæther, Seaborn |
|
Spørsmål og diskusjon | |
1030 | Avslutning |
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.