Sjømathygiene på nett!


Publisert 24.02.2015 av Are Kvistad Sjømat Norge Havbruk Industri og handel Miljø og Helse

E-læringskurset «Sjømathygiene» fra Sjømat Norge sikrer nødvendig teoretisk kunnskap om grunnleggende hygiene i en sjømatbedrift. Kurset foreligger nå i norsk, engelsk og russisk versjon med tester på latvisk, litauisk og polsk i tillegg.

E-læringskurset omhandler trygg mat, produksjonshygiene, personlig hygiene, utstyrshygiene og regelverk.

Hygieneregelverket stiller krav om at alle som jobber i sjømatindustrien skal ha nødvendig forståelse og kunnskap om næringsmiddelhygiene som kreves for deres arbeidsoppgaver. Bedriftslederen er ansvarlig for at alle ansatte får nødvendig opplæring.

E-læringskurset «Sjømathygiene» fra Sjømat Norge sikrer nødvendig teoretisk kunnskap om grunnleggende hygiene i en sjømatbedrift og omhandler trygg mat, produksjonshygiene, personlig hygiene, utstyrshygiene og regelverk. I tillegg må de ansatte få innføring i bedriftens rutiner og praksis på stedet.

Kurset kan brukes av alle typer bedrifter innen hvitfisk, pelagisk fisk og laksefisk.

Variasjon i virksomhet, skiftarbeid og fleksibel bemanning kan imidlertid være en utfordring i gjennomføring av slik opplæring. Ved bruk av «Sjømathygiene» kan opplæringen organiseres svært fleksibelt, da kurset kan tas både individuelt og eventuelt i kombinasjon med gruppeundervisning. Gjennomføring, framdrift og testresultater loggføres automatisk.

E-læringskurset finnes i norsk, engelsk og russisk versjon. I tillegg kan eksamen også tas på latvisk, litauisk og polsk.

Med e-læring får man en motiverende, rimelig og miljøvennlig opplæring via Internett. Kursene inneholder fagstoff med videoer, tale, bilder, oppgaver, tester og eksamen. Stoffet egner seg for alle som jobber i sjømatindustrien, og som oppslagsverk for bransjen. Kurset kan deles opp og tas når det passer, og så ofte en vil. Etter bestått eksamen kan det skrives ut et kursbevis som dokumenterer kompetansen.

Kurset er utviklet av Sjømat Norge i samarbeid med DataPower Learning AS. Sjømat Norge er ansvarlig for det faglige innholdet, mens DPL forestår teknisk drift, salg og distribusjon.

Sjømat Norge-medlemmer får kjøpe brukerlisenser til sterkt rabattert pris og betaler kun kr. 350,- (ekskl. mva.) pr bruker for tilgang i 12 mnd., mens ikke-medlemmer betaler kr. 750,- (ekskl. mva.).

Det gis mengderabatt ved kjøp av mange lisenser til én bedrift eller ett konsern. Vi oppfordrer medlemmene til å ta kontakt med DataPower Learning AS på tlf: 74 16 06 00 eller ordre@datapower.no for et uforpliktende tilbud.

NB! Det jobbes med å oppdatere dette kurset i løpet av 2022 

Les mer:
http://www.datapower.no/fhl/?id=4

Se DEMO av kurset:
http://www.datapower.no/fhl/

Bestilling for Sjømat Norge-medlemmer:
Klikk her for BESTILLING (åpnes i nytt vindu).

Vil du vite mer?

 
Lars Haneborg
Lars Haneborg
Fagsjef miljø og helse
Mobil: 920 83 688

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Brudd i forhandlingene i Havbruksoverenskomsten

Hyse vs brosme 1-0

Høring: Nasjonale kostråd for god helse og gode liv

Viktig for fiskeindustrien

Helhetlige forvaltningsplaner for de norske havområdene

Permitteringsregler i fiskeindustrien

Enighet i forhandlingene med NNN

– Svaret er Ja!

Følg seminaret fra Grand

Vårens lønnsoppgjør