– I situasjonen vi står i nå er det absolutt viktigste for oss å bidra til at folks helse ivaretas, sier Geir Ove Ystmark, administrerende direktør i Sjømat Norge.
-Sjømatnæringen er en av de kritiske samfunnsoppgavene som forsyner befolkningen med mat. Vi er i kontinuerlig dialog med myndighetene for å iverksette nødvendige tiltak slik at vi opprettholder drift og at vareflyten fungerer, sier Ystmark. – For hele næringen er det viktigste på dette tidspunkt at vi har personell tilgjengelig.
Les også: Spørsmål og svar om korona
Bruk oss!
Sjømat Norge følger situasjonen tett. For å sikre at rett tiltak iverksettes er det derfor avgjørende å få informasjon om hvordan situasjonen treffer din bedrift.
– Det er viktigere enn noen gang at vi får tidlig varsel om hvordan medlemmene våre opplever situasjonen, og om det er tiltak som kan iverksettes som kan avhjelpe situasjonen, sier Ystmark.
Som følge av koronautbruddet har Sjømat Norge satt krisestab. Arbeidet ledes av administrerende direktør Geir Ove Ystmark som er primærkontakt mellom organisasjonen og myndighetene.
Vi anbefaler til enhver tid å forholde seg til de rådene som helsemyndighetene gir om koronaviruset. Her finner du utfyllende svar på spørsmål om permittering, sykepenger, reise, karantene, arbeidstid og annet i sammenheng med koronaviruset. Du finner også lenker til råd fra myndighetene.
Sjømat Norges krisestab:
Kommunikasjon:
Våre medlemmer kan henvise til oss ved spørsmål fra media og i tillegg bistår vi med rådgivning og krisehåndtering for den enkelte medlemsbedrift. Kontakt Kristin, Henrik eller Øyvind for råd og bistand.
Krisestaben er operativ kontinuerlig, og vi oppfordrer dere til å kontakte rette vedkommende per epost eller telefon.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.