Omdømme, videopremiere og Geir Ove


Publisert 22.08.2022 av Øyvind André Haram Sjømat Norge Om Sjømat Norge

I over 60 år har sjømatinteresserte fra fjern og nær tatt turen til Trondheim. Etter flere år med delvise løsninger på grunn av pandemien, er det i år igjen klart for en tradisjonsrik fiskerimesse. Sjømat Norge møter du du på stand A-123 der vi byr på en god drøs, god kaffe og ikke minst faglig påfyll.

I år er det villfisk som står i sentrum, med andre ord Nor-Fishing. Tirsdag, onsdag og torsdag byr vi på tre korte møtepunkt, der vi har tre ulike spennende tema. Du er hjertelige velkommen

Onsdag kl 12.45 – Next Generation på kaia?

De har tatt i mot fisk på hvert et nes og holme, i tusenvis av år. Millioner av mennesker over hele verden setter pris på de førsteklasses varene, som tilrettelegges på kaikanten. Mange steder står nå et generasjonsskifte for tur i norsk fiskeindustri. Er de unge villige til å ta over? Hva skal til for å gi større  lønnsomhet og hindre at stadig mer fisk bearbeides i utlandet?

I over et år har Sjømat Norge filmet på kaia hos Akvile, Khalid, Ole og Elise. Fire unge engasjerte sjømatentusiaster som på helt ulikt vis funderer på om fremtiden virkelig er i fiskerindustrien. På vår stand A-123 har vi en forhåndspremiere på noe av det vi har laget.

I etterkant tar vi praten med Jonas Walsøe, som inntil nylig ledet den 194 år gamle tradisjonsrike fiskebedriften Berg Seafood I Lofoten. Vi spør kort og greit: hva må til?

SJØMAT NORGES STAND A – 123  – onsdag 24 august 12.45 – 12.15

Onsdag kl 12.00 Geir Ove – hva nå?

Høyt og lavt. Alltid på. Selv om laks og havbruk tar mye av tiden til Sjømat Norges administrerende direktør, er det ingen tvil om at han brenner for sine villfiskmedlemmer.

«Vi står nå foran et veiskille», sier Geir Ove, om sjømatnæringens mye omtalte «Tveiteråsrapport». Hva må til for å ta de grepene norsk fiskeindustri trenger? Hvilke grep trengs? Svarene får du på 

SJØMAT NORGES STAND  A – 123 – onsdag 24. august kl 12.00 – 12.30

Torsdag kl 12.30 – Har norsk fiskeindustri et godt omdømme?

Hva sier folk flest om sjømatnæringen? Sjømat Norge har fått mediebyrået Kantar til å måle oppslutningen. Hva mener folk om sjømat og næringen? Setter folk pris på det vi driver med?

Vi gir deg ferske tall og oppfatninger og analyserer resultatene sammen med Therese Tande fra fagbladet Norsk Fiskerinæring.

SJØMAT NORGES STAND  A – 123 – torsdag 25. august 12.30 – 12.50

Vil du vite mer?

 
Øyvind André Haram
Øyvind André Haram
Kommunikasjonssjef
Mobil: 908 81 591

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

MerAv seminar med prisutdeling

Konstruktivt møte om deling av prisinformasjon

Hils på Hilde og Ole

Årsmøte Havbruk Vest

40 millionar måltid, kvar dag

Sjømat Norge om inntektsutjevning

– Se til Færøyene!

Sildelagets Høyesterettsanke avvist

Må ta oss tid til å se helhetlig på skatt

Les Råvareløftet sin rapport: Hva skal laksen spise?