Det var stor interesse om de nye kravene til merking av sjømat da FHL holdt medlemsmøte om temaet i Oslo 27. november. Over 40 deltakere fra sjømatnæringen samlet seg til møtet der FHL og Mattilsynet informerte om nytt regelverk for merking av matvarer.
Mattilsynet orienterte om den nye matinformasjonsforordningen, og særlig om merking og informasjon ved omsetning av sjømat (klikk for å laste ned presentasjoner, eller last ned fra venstre kolonne).
Matmerkingstelefonen
Mattilsynet har også opprettet Matmerkingstelefonen. Henvendelser om ny matmerking kan rettes til Mattilsynets sentralbord på 22 40 00 00. Der er det opprettet et svarpanel for spørsmål om matinformasjonsforordningen og merking av mat. Telefonen er åpen mellom kl. 9 og 15. Henvendelser kan også sendes på e-post: matinformasjonsforskriften@mattilsynet.no
Informasjonsmateriell
Mer informasjon vil bli lagt ut på denne siden etter hvert. FHL vil i samarbeid med Mattilsynet også utarbeide informasjonsmateriell spesielt rettet mot sjømatprodusenter i Norge.
Mer informasjon:
Mattilsynet: Generelle krav til merking av mat
EU: Markedsforordningen for sjømat i EU. På Kommisjonens nettside er det link til “Frequently asked questions”.
Kontaktpersoner:
FHL: Gunn H. Knutsen, gunn.knutsen@fhl.no
Mattilsynet: Sylvi Anita Olsen, sylvi.anita.olsen@mattilsynet.no
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.