Ny rekord i Tromsø


Publisert 11.01.2024 av Øyvind André Haram Sjømat Norge Havbruk Havbruk Nord

– Lakseskatten? Dere kan jo bruke pengene på ny stadion i Bodø?

Leder i Sjømat Norge havbruk nord fikk latteren til å runge i salen, under åpningen av årssamlingen til havbruksnæringen i nord. Tor Anders Elvegård foreslo for Fiskeri og havminister Cecilie Myrseth at en kan bruke noe av pengene på ny fotballstadion i Bodø.

– Okay, da. Kanskje en kan få en her i Tromsø og, la Elvegård til.

Aldri før har så mange vært samlet under en konferanse i regi av Sjømat Norge. 461 personer, det kunne og ha vært flere om salen hadde rommet flere. En rekke personer har siste døgnet stått på venteliste.

Elvegård la vekt på at en må være positiv når en starter ett nytt havbruksår.

– I innledningen min tenkte jeg å snakke litt om mediebildet, fiskevelferd, dødlighet, mattrygghet og grunnrenteskatt. På flyet opp hit tenkte jeg derimot på. Jeg vil snu på det. En må jo tenke positivit, sa Elvegård og trakk frem ny eksportrekord, stadig flere søkere til blå utdanning og større interesse for laksen ute i verden.

– For all del vi skal ikke ha slike bilder som har vært media. Det må vi sammen løse. Gjennom god dialog med myndighetene, akademia og FOU-institusjoner.

Cecilie Myrseth er ny fiskeri- og havminister. Hun tok over posten etter Bjørnar Skjæran i oktober i fjor. FOTO: Sjømat Norge.

– Vil jobbe med dere

Statsråd, fiskeri og havminister Cecilie Myrseth, entret talerstolen etter åpningsordene fra Elvegård. I sin tale til havbrukerne i nord la hun vekt på at regjeringen vil jobbe raskere.

– Vi har nå samlet masse innspill etter at havbruksutvalget la frem sine forslag. De skal vi jobbe med og få laget en egen melding om hvordan vi vil ha havbruket.

– Norge har og en mulighet til å tenke nytt, sa Myrseth og la vekt på arbeidet med havbruk til havs.

– Vi har folkene. Vi har kunnskapen. Vi trenger havbruk til havs for å ta næringen videre. Norge skal være i førersete her. Derfor må vi ha en fortgang på dette.

Sjømat Norge arrangerer konferansen i nord fast i starten av januar. Spørsmålet er om en klarer å sette ny rekord i april? Sjømat Norge har valgt Tromsø som sted, når en skal samle hele sjømatnæringen til årskonferanse 9. april, senere i år.

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Ber om fortgang for innføring av miljøfleksibilitetsordning

Tariffkonferanse

FrP: – Det vi advarte mot har slått til

Disse fikk priser

Seminar om frihandelsavtaler og opprinnelse

Webinar om rømmingssikkerhet

Lakseskatten ett år etter: Investeringer for 30 milliarder ligger fortsatt i skuffen

Medlemsmøte Havbruk Nord

Årssamling Havbruk Nord

Vi søker ny kollega!