Aldri før har så mange sentrale aktører diskutert sjømatpolitikk under samme tak. Når Sjømat Norge samles i Bergen er det den politiske debatten som er i søkelyset.

Ikke påmeldt ennå? Fristen er 1. april!  Meld deg på direkte her nå. 

test-breddebilde– Vi har tre dager fra tirsdag 5. til torsdag 7. april. Diskusjonsarenaen har aldri vært større og deltakerne er svært mange, sier administrerende direktør i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark.

Tradisjonen tro samles medlemmene i Sjømat Norge til årskonferanse og generalforsamling når det går mot vår. Denne gangen er det Radisson Blu Royal Hotel i Bergen som er arenaen.

– Vi har allerede nå nær 300 påmeldte. Det blir tre dager som er fullbooket med ulike møter der sjømatpolitikken diskuteres. Dette er Norges største arena for å forme og diskutere hvordan næringen skal være. Interessen fra politikere viser også det.

Sentrale politikere
Over halvparten av medlemmene i Stortingets næringskomité vil være tilstede. Over en time settes av til egen debatt for politikerne.

Tidligere programleder i NRK Dagsrevyen og forfatter Christian Borch er anker under Sjømat Norges årskonferanse. Foto: Cappelen.no

Tidligere programleder i NRK Dagsrevyen og forfatter Christian Borch er anker under Sjømat Norges årskonferanse. Foto: Cappelen.no

– Vi har sikret oss ringreven Christian Borch til å lede debatten. Det siste året har vært preget av lange prosesser frem mot stortingsmeldinger, både om havbruk og industri. Nå er vi midt i kjernen. Det er nå politikerne skal bestemme hvordan Norges sjømatpolitikk skal være, sier Ystmark.

Leder av Stortingets næringskomité Geir Pollestad fra Senterpartiet vil bli med i debatten. Det gjør også KrFs Line Henriette Hjemdal, Venstres Pål Farstad, Arbeiderpartiets Ingrid Heggø og Frank Bakke Jensen fra Høyre. I tillegg til FrP statsråd Per Sandberg kommer også Sivert Bjørnstad og Oscar Grimstad fra samme parti.

Erfaringen tilsier at det også blir en del lokalpolitikere tilstede i salen.

Geir Ove Ystmark lover mange gode arena for debatt under Sjømat Norges årskonferanse og generalforsamling i Bergen. Foto: Siv Dolmen.

Grundig debatt
– I tillegg til debatten har vi generalforsamlingen torsdag og medlemsmøter første del onsdagen, sier Ystmark som lover grundig gjennomgang både for
industri og havbruk.

– Stikkord her er ny forvaltning av havbruksnæringen, reguleringer på fiskehelse og lakselus og spørsmålet om hvor norske myndigheter egentlig vil med havbruksnæringen. Utvikling eller stillstand?

For fiskeindustrien vil en diskutere utfordringene knyttet til kontrollregimene, ny landings- og sluttseddelforskrift og hvordan en skal bygge et best mulig omdømme.

Hovedtema under årets årskonferanse er – Vi vil sikre Norges fremtid! – der handelsutfordringer, rammevilkår og sikre velferd er stikkord.

Se programmet her

 

 

Vil du vite mer?

 
Geir Ove Ystmark
Geir Ove Ystmark
Administrerende direktør
Mobil: 481 27 155
Øyvind André Haram
Øyvind André Haram
Kommunikasjonssjef
Mobil: 908 81 591

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Ny mateksportforskrift

Kuttet fraværet i fjor, er med på IA-prosjekt i år

Nytt helsesertifikat

Millioner til opplæringsprogram

Sjømat Norge søker rådgiver havbruk

Endeleg havbrukstekniker

Verdens første helelektriske oppdrettsanlegg

Bred enighet om skatteregime

Covid 19 påvirker ikke sjømaten