Kine Mari Karlsen ny regionsjef


Publisert 21.04.2022 av Henrik Wiedswang Horjen Sjømat Norge Havbruk Havbruk Nord

Kine Mari Karlsen (47) blir ny regionsjef for havbruk nord.

– Vi er utrolig glade for at Kine takket ja. Hun er en sterk faglig ressurs som vil være viktig i arbeidet med å legge til rette for rammebetingelsen for nord-norsk havbruk, og da spesielt med å finne gode løsninger som kan sikre areal til matproduksjon, sier Jon Arne Grøttum, direktør for havbruk i Sjømat Norge.

Karlsen vil erstatte nåværende regionsjef Marit Bærøe, som vil jobbe faglig nasjonalt i Sjømat Norges havbruksavdeling.

Karlsen har solid kunnskap om havbruk- og fiskerinæringen, som hun har fått gjennom arbeid som revisor, forsker, produksjonsarbeider, røkter og logistikkansvarlig på fiskefôrfabrikk, i tillegg til fiskerikandidat- og doktorgradstudiet.

Fra før av har Karlsen doktorgrad i sporbarhet av sjømat fra Norges fiskerihøgskole. Hun vil begynne 1. juni når hennes etterutdanning ved Universitet i Tromsø er fullført.

Les også: Randi Nygaard Grøntvedt (47) blir ny regionsjef midt i Sjømat Norge

– Jeg har et brennende engasjement for sjømatnæringen. Erfaring fra næringen fikk jeg tidlig, siden jeg er oppvokst i en fiskerfamilie. Min lidenskap for kunnskap førte meg etter hvert inn i forskningsverden. I 15 år jobbet jeg som forsker ved Nofima med ulike prosjekter innen rammebetingelser i havbruk, sameksistens og sporbarhet. Dette er kunnskap jeg håper at jeg kan bygge videre på i jobben som regionsjef. Jeg syns at Sjømat Norge er en spennende organisasjon og jeg gleder meg veldig til å begynne i stillingen.

Kine Mari Karlsen, påtroppende regionsjef i Sjømat Norge

Hun vil ha kontorsted i Tromsø.

– Med sin tilknytning til fiskeri, så håper vi at hennes bakgrunn også kan bidra til en god dialog og prosesser opp mot fiskerinæringen. Fiskerinæringen er spesielt viktig i nord, og Sjømat Norge ønsker et godt samarbeid på tvers av ulike interesser i sjømatnæringen. Hennes gode kvalifikasjoner vil gjøre henne til en positiv ressurs for Sjømat Norge, sier Grøttum. 

Vil du vite mer?

 
Jon Arne Grøttum
Jon Arne Grøttum
Direktør havbruk
Mobil: 920 41 804

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Ber om fortgang for innføring av miljøfleksibilitetsordning

Tariffkonferanse

FrP: – Det vi advarte mot har slått til

Disse fikk priser

Seminar om frihandelsavtaler og opprinnelse

Webinar om rømmingssikkerhet

Lakseskatten ett år etter: Investeringer for 30 milliarder ligger fortsatt i skuffen

Medlemsmøte Havbruk Nord

Årssamling Havbruk Nord

Vi søker ny kollega!