Blir det Edvald, Kristoff eller Sagan? Under dagens etappe i Arctic Race of Norway, har havbruksnæringen en helt spesiell premie klar til førstemann som passerer Lavangseidet i Nordland. Dette er det det høyeste punktet på etappen, vinneren får et halvt tonn laks!
– Laksenæringa er stolte av produktet de produserer og Nord-Norge er en betydelig matprodusent i Norge. Vi ønsker å gi noe ekstra i forbindelse med arrangementet. Salaks og Polar Quality gir hele fem hundre kilo laks til førstemann på toppen
Hvem det nå blir, får vedkommende sendt laksen privat.
– Jeg tror ikke vedkommende trenger å kjøpe laks i butikken det nærmeste åre, sier kommunikasjonsdirektør i Sjømat Norge, Are Kvistad.
Internasjonal
Arctic Race har vokst seg frem til å bli Norges største sykkelritt, men ringvirkningene når langt utenfor landegrensene. Nylig ble en rapport lagt frem som viser at sykkelrittet skapte en meromsetning på over 80 millioner kroner.
– Det er stor interesse. Noe av grunnen er at vi har ASO, Amaury Sport Organization, i ryggen, selskapet som arrangerer noen av verdens største idrettsarrangement, blant annet Tour de France, sier daglig leder av Arctic Race, Knut Eirik Dypdal.
Tv-bildene fra fantastisk landskap i Nord-Norge vises nå til over 180-land.
Viktig for laksen
Samarbeidsavtalen emd havbruksnæringen er i følge ASO unik i sitt slag og dreier seg i hovedsak om den røde klatretrøya – the Red Jersey. For første gang i sykkelhistorien blir ikke trøyen rød.
– Laksen er av natur en klatrer – sterk og målbevisst, derfor passer den perfekt på den lakserøde klatretrøya, sier Kvistad
Næringa har i tillegg engasjert seg sterkt i årets sykkelritt . Rundt etappene blir det en rekke arrangementer .Under torsdagens etappe sikret Team Jokers Vegard Stake Laengen seg nok poeng til å lede an i kampen om klatretrøya. Gratanglaks delte da ut røykelaks for 10.000 kroner.
Vil du lese mer?
Årsmøte for Havbruk Vest arrangeres på Solstrand Hotel & Bad 7. februar.
Sjømat Norge søker flere medarbeidere. Vi er på jakt etter en kommunikasjonssjef og en fagsjef industri.
Sjømat Norge ønsker alle et godt sjømatår 2025.