Møtet vil i år først og fremst dreie seg om kommunikasjonsstrategier og omdømmearbeidet i nordnorsk Havbruksnæring.
Dag 1 er kun for våre medlemmer og støttemedlemmer. Vi får innlegg fra kommunikasjonsavdelingen i FHL og en spennende presentasjon av Norsk Havbrukssenter på Toft, et visningsanlegg vi er svært stolte av i nord! Havbrukssenteret er et realistisk utstillingsvindu for norsk Havbruksnæring og en viktig del av omdømmearbeidet.
Dagen avsluttes med en presentasjon av omdømmeprosjektet vi nettopp har startet, som skal bidra til å styrke havbruksnæringas omdømme lokalt samt øke kunnskapen og stoltheten over havbruk og hvordan kommunisere dette bedre. Prosjektleder er Nordnorsk Kommunikasjon/Konsulentfirmaet Sjurelv.
Dag 2 er åpen for alle, og dette er dagen der vi skal se på ringvirkninger av norsk Havbruksnæring. Havbruksnæringen er en svært viktig bidragsyter til flere lokalsamfunn, og dette er det viktig at vi kommuniserer utad. Og som det står skrevet på SINTEF Fiskeri- og Havbruk sine internettsider: Fiskeri- og havbruksnæringen skaper nå tilnærmet like store verdier i annen industri som i egen næring: Hver krone som skapes i sjømatnæringen, fører til en verdiskaping på 95 øre i andre næringer. Ringvirkningseffektene av sjømatnæringen gir viktige bidrag til verdiskapingen og sysselsettingen i mange av landets kommuner.
I tillegg får vi en gjennomgang av status luseprosjektet. Vi takker alle oppdretterne for flott innsats i lusearbeidet siste året!
I tillegg har vi invitert et par støttemedlemmer som kan få presentere seg og sine produkter på slutten av dagen.
Støttemedlemmene er viktige bidragsytere til regionlagene og sitter på mye nyttig fagkompetanse vi kan benytte oss av.
Se nedenfor for program og påmeldingsskjema.
Kontaktperson: Marit Bærøe, Regionsjef Nordnorsk Havbrukslag, Tlf 90 54 10 42
Vil du lese mer?
Sjømat Norge understreker viktigheten av en bærekraftig og forutsigbar forvaltning av snøkrabben som en ny og verdifull...
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?