Vil du være en del av den blå matrevolusjon? SjømatNorge retter denne våren søkelyset mot havrommet. Spørsmålet er hva som må til for å ta i bruk mer av vannmassene. Vi arrangerer flere seminarer i de største byene i Norge i samarbeid med Tekna. Første ut var Oslo, nå følger Tromsø etter.
– Nå spør vi om vi har nok plass til å starte revolusjonen, sier direktør for næringsutvikling og samfunnskontakt i SjømatNorge, Aina Valland.
28.april kl. 1530 inviteres alle til seminar i Kulturhuset i Tromsø.
– Vi håper på like stor suksess som i Oslo, der vi fylte Litteraturhuset, sier Valland som håper på god diskusjon.
– Forrige uke ble vi nok en gang minnet om at sjømatnæringen er en av næringene som bør ta ansvar for å bære velferden i Norge, da statsminister Erna Solberg gjestet SjømatNorge årskonferanse. Skal vi klare dette må vi ha gode diskusjoner og innspill. Derfor inviterer vi til seminar.
Interessert? Nøl ikke, meld deg på allerede her.
Program:
Dørene åpnes, lett servering
Åpning og innledning
v/adm.direktør i SjømatNorge, Geir Ove Ystmark
Laksenæringens ringvirkninger og betydningen for lokaliteter
v/forsker Otto Andreassen, NOFIMA
Hvordan skal næringen sikres mer og bedre areal?
v/professor Bjørn Hersoug, UIT
Kommunene må legge til rette for areal
v/byråd Næring, kultur og idrett, Vanja Terentieff, Tromsø
Nord-Norge: Størst på vekst – men færrest leverandører. Hva gjør vi med det?
v/business developer Trude Olafsen, AKVA group
Hva trenger vi av areal i fremtiden?
v/konserndirektør Stig Nilsen, Lerøy
Fremtidens fareleder – mer plass?
v/Seniorkonsulent Nils – Kristian Brynjulfsen, Kystverket
Kysten for alle
v/fylkeskoordinator Eivind Høstmark Borge, Forum for Natur og friluftsliv Troms
Debatt med paneldeltakere og diskusjon med salen.
Avslutning v/Tekna
Mingling i etterkant og muligheter for å kjøpe forfriskninger
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Sjømat Norge understreker viktigheten av en bærekraftig og forutsigbar forvaltning av snøkrabben som en ny og verdifull...
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?