En videre vekst i havbrukproduksjon i Midtnorge forutsetter at næringen har et fortsatt høy fokus på bærkraft og miljøvennlig produksjon. Dette var bakgrunnen for at Havbrukslaget valgte dette som en rød tråd for årets arrangement.
– Jeg tror de ulike foredragene både fikk synliggjort at Midtnorge på mange måter er en foregangsregion, men også at vi fortsatt har mye å lære og at vi kan bli enda bedre, sier Regionsjef Jon Arne Grøttum for Midtnorsk Havbrukslag. Spesielt satte jeg stor pris på foredraget til Alf Albrigtsen som synliggjorde hvor viktig det er at forvaltningen greier å jobbe sammen med næringen for å øke verdiskapningen langs kysten.
Programmet for årskonferansen:
(med lenker til kopi av foredragene:
Knut staven |
FHL |
|
HAVBRUK – EN BÆREKRAFTIG MATPRODUKSJON |
||
Midtnorsk havbruk – en stor produsent av mat i dag og i morgen |
Jon Arne Grøttum |
FHL |
Havbruksrevolusjonen: Bærekraftig matproduksjon eller økologisk katastrofe? |
Anita Viga |
Skretting |
Påvirkning av rømt oppdrettslaks og lakselus på villaks. |
Arne Eggereide |
DN |
Frode Staldvik |
KSL |
|
Kjell Maroni |
FHL |
|
Alf Albrigtsen |
Fidir |
|
Resirkulering av utrangerte oppdrettsutstyr – snart en realitet? |
Noralf Rønningen |
Aqualine |
Aina Valland |
FHL |
|
Kjersti Bruheim |
Raus |
|
NETTVERK OG REKRUTTERING |
||
Trude Olafsen |
Sintef |
|
Renate Kalvø Gustad |
Opplæringsktr Møre og Romsdal |
MILJØVENNLIG OG LØNNSOM PRODUKSJON |
||
Dokumentasjon |
||
Gunnar Hille |
Akvasmart |
|
Astrid Karlsen |
eSporing prosjektet |
|
Fôret som innsatsfaktor |
||
Ulrik Ulriksen |
Ocea |
|
John Harald Pettersen |
Ewos |
|
Stig Allan Brandvik |
Biomar |
|
Fiskehelse |
||
Trude Bakke Jøssund |
Marine Harvest |
|
Hvilken erfaring og kunnskap om PD på Vestlandet kan den midtnorske oppdretter lære noe av? |
Paul Nergård |
FHL |
Settefisk |
||
Geir Løvik |
Aquaoptima |
|
Nina Santi |
Aquagen |
Vil du lese mer?
Velkommen til medlemsmøte i Sjømat Norge havbruk nord 2.-3. juni. Denne gangen møtes vi i vakre omgivelser...
Mattilsynet og Helsedirektoratet trenger mer ressurser for å gi gode kostholdsråd til barn og unge.
Meldingens viktigste formål er å gjøre Norge bedre forberedt på kriser og krig.