På møtet ble det diskutert bruken av sjøarealer langs kysten og sameksistens mellom næringsaktivitet og Forsvarets behov.
– Det var et godt møte med statsråden, der det var viktig for oss å formidle ønske om godt samarbeid. Vår opplevelse er at det er felles forståelse og vilje til å bruke Forsvarets øvingsarealer til sjøs både til matproduksjon og forsvarsaktiviteter, sier administrerende direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge.
Statsråden påpekte viktigheten av gode planprosesser og at Forsvaret skal være en aktiv part i disse.
I tillegg til Ystmark møtte Marianne Bremnes fra Harstad kommune, Geir Inge Sivertsen fra Lenvik, Berit Flåm fra Frøya, Øyvind Oddekalv fra Mæland, Alf Jostein Skjærvik fra Salmar, Børge Arvesen fra Kleiva Fiskefarm, Torbjørn Gjelsvik fra Blom Fiskeoppdrett, og Jon Arne Grøttum fra Sjømat Norge (Foto: Lars Gjemble/Forsvarsdepartementet)
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.