Kine Mari Karlsen ny regionsjef


Publisert 21.04.2022 av Henrik Wiedswang Horjen Sjømat Norge Havbruk Havbruk Nord

Kine Mari Karlsen (47) blir ny regionsjef for havbruk nord.

– Vi er utrolig glade for at Kine takket ja. Hun er en sterk faglig ressurs som vil være viktig i arbeidet med å legge til rette for rammebetingelsen for nord-norsk havbruk, og da spesielt med å finne gode løsninger som kan sikre areal til matproduksjon, sier Jon Arne Grøttum, direktør for havbruk i Sjømat Norge.

Karlsen vil erstatte nåværende regionsjef Marit Bærøe, som vil jobbe faglig nasjonalt i Sjømat Norges havbruksavdeling.

Karlsen har solid kunnskap om havbruk- og fiskerinæringen, som hun har fått gjennom arbeid som revisor, forsker, produksjonsarbeider, røkter og logistikkansvarlig på fiskefôrfabrikk, i tillegg til fiskerikandidat- og doktorgradstudiet.

Fra før av har Karlsen doktorgrad i sporbarhet av sjømat fra Norges fiskerihøgskole. Hun vil begynne 1. juni når hennes etterutdanning ved Universitet i Tromsø er fullført.

Les også: Randi Nygaard Grøntvedt (47) blir ny regionsjef midt i Sjømat Norge

– Jeg har et brennende engasjement for sjømatnæringen. Erfaring fra næringen fikk jeg tidlig, siden jeg er oppvokst i en fiskerfamilie. Min lidenskap for kunnskap førte meg etter hvert inn i forskningsverden. I 15 år jobbet jeg som forsker ved Nofima med ulike prosjekter innen rammebetingelser i havbruk, sameksistens og sporbarhet. Dette er kunnskap jeg håper at jeg kan bygge videre på i jobben som regionsjef. Jeg syns at Sjømat Norge er en spennende organisasjon og jeg gleder meg veldig til å begynne i stillingen.

Kine Mari Karlsen, påtroppende regionsjef i Sjømat Norge

Hun vil ha kontorsted i Tromsø.

– Med sin tilknytning til fiskeri, så håper vi at hennes bakgrunn også kan bidra til en god dialog og prosesser opp mot fiskerinæringen. Fiskerinæringen er spesielt viktig i nord, og Sjømat Norge ønsker et godt samarbeid på tvers av ulike interesser i sjømatnæringen. Hennes gode kvalifikasjoner vil gjøre henne til en positiv ressurs for Sjømat Norge, sier Grøttum. 

Vil du vite mer?

 
Jon Arne Grøttum
Jon Arne Grøttum
Direktør havbruk
Mobil: 920 41 804

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Enighet i Næringskomiteen om kvotemeldingen – flere gjennomslag for fiskeindustrien. 

Kan sjømatnæringen forsyne Norge med mat dersom det blir krig?

Økt viktighet, økt oppmerksomhet

Haagensen gjenvalgt

Se direkte fra Tromsø

En mer ydmyk sjømatnæring

Nasjonal handlingsplan for sjøsikkerhet

One Ocean: De røde lysene truer Vestlandets posisjon

Foreslår Haagensen på gjenvalg

Ny NTP – blandet drops