Fiskeri- og havministeren med tydelig beskjed om bærekraftig vekst i sjømatnæringen


Publisert 22.10.2021 av Øyvind André Haram Sjømat Norge Havbruk Industri og handel Miljø og Helse Teknologi og service

Sjømat Norge avholdt sitt første møte med fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran i går. Styreleder i Sjømat Norge Paul Birger Torgnes slår fast at statsråden vil jobbe målrettet for å ta ut potensialet i sjømatnæringen.  

-Den nye regjeringen har i regjeringserklæringen en tydelig målsetting om 50% vekst i fastlandseksporten. Statsråden var krystallklar på at sjømatnæringen er tiltenkt en vesentlig rolle i den omstillingen. Det er en oppgave vi som næring skal ta!  

Sjømat Norge møtte statsråden med leder Paul Birger Torgnes og de to nestlederne Inger-Marie Sperre og Odd Strøm i går. Fra administrasjonen deltok Geir Ove Ystmark og Jon Arne Grøttum.  

-Det var et første introduksjonsmøte med statsråden hvor vi fikk presentert Sjømat Norge som organisasjon, og hvor vi fikk gjennomgått sentrale saksområder med statsråden, sier Torgnes.  

Sentralt i statsrådenes tilbakemeldinger var det at regjeringen skal løfte utviklingen av bærekraftige fôrråvarer, og slik skape ny industri i Norge. Det skal satses på mer bearbeiding av sjømat i Norge. Trafikklysregiemet skal videreutvikles og det skal utvikles et regime for havbasert havbruk.  

-Dette er viktige signaler fra statsråden, sier Torgnes. Han mener at de tangerer godt med det arbeidet Sjømat Norge har igangsatt ved å koble utviklingen i sjømatnæringen opp mot FNs bærekraftsmål (lenke til Sjømat 2030).  

Vil du vite mer?

 
Geir Ove Ystmark
Geir Ove Ystmark
Administrerende direktør
Mobil: 481 27 155

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Vil du delta i intervju?

Enighet i Næringskomiteen om kvotemeldingen – flere gjennomslag for fiskeindustrien. 

Sjømat i krise, krig og fred: Kan sjømaten forsyne Norge med mat?

Økt viktighet, økt oppmerksomhet

Haagensen gjenvalgt

Se direkte fra Tromsø

En mer ydmyk sjømatnæring

Nasjonal handlingsplan for sjøsikkerhet

One Ocean: De røde lysene truer Vestlandets posisjon

Foreslår Haagensen på gjenvalg