Sjømat Norge ønsker minst mulig påvirking på miljøet som følge av produksjon av sjømat. Høstens tilsynsaksjonen fra fylkesmennene viser at en kan bli bedre.

– Gode IK system, dokumentasjon av egne utslipp og hvilken påvirkning dette har på resipienten er viktig å ha kontroll på, sier Fagsjef for miljø og helse i Sjømat Norge, Trude H Nordli

Tilsynsaksjonen fra fylkesmannen hos fiskeforedlingsbedrifter og slakterier viser for dårlig oppfølging og etterlevelse av miljøregelverket, spesielt innenfor internkontroll, utslippskontroll, måleprogram, avfallshåndtering og kontroll med kjemikalier. Kontrollen ble utført på slutten av 2018.

– Vi har fortsatt en vei å gå i forståelse og oppfølging av miljøregelverket hos noen av våre medlemsbedrifter, sier Nordli. – Graden av alvorlighet er varierende, men like fullt skal regelverket følges og etterleves.

Sjømat Norge er allerede i dialog med Miljødirektoratet for å se på hvordan en kan standardisere målinger for å beregne utslipp, og finne gode metoder for å se påvirkningen i resipient. Mange medlemsbedrifter opplever i dag at regelverket er komplisert og bør forenkles.

Dokumentasjon av utslipp og god kontroll på forholdene i resipienten er viktig. Nordlie har tro på dialog og et enklere regelverk.

– Sjømat Norge vil bidra til at fokuset på ytre miljø og forståelse av miljøregelverket skal bli bedre i årene fremover.

Vil du vite mer?

 
Trude H. Nordli
Trude H. Nordli
Fagsjef miljø og helse
Mobil: 975 37 319

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Rederiseminar 2019, Gardermoen

– Vi kan absolutt bli bedre

Medlemsmøte i nord, Svolvær

Trygg og sikker havbrukspolitikk

Trygg dykking hos deg!

Sjømat Norge styrker kommunikasjonsstaben

Inger-Marie Sperre får fornyet tillit

Erna Solberg: – Bærekraftig bruk av havet er grunnlaget for vår velferd

Sjømatrapport fra UiS: – Må investere 80 mrd. kroner per år

Partene enige, storstreik avverget