Endringene av hygienepakkens bestemmelser innebærer at det fortsatt vil være tillatt å bruke rent sjøvann til vasking og håndtering av fisk og fiskeprodukter i fiskeindustrien på land og på fabrikkfartøy. Rent sjøvann kan videre brukes til produksjon av is til kjøling av fiskeprodukter og til nedkjøling av kokte skalldyr.
Endringene sendes nå til Europaparlamentet og Rådet for vurdering, før de kan offentliggjøres og blir rettskraftige. Da EU har gjennomført en lang og grundig prosess før endringene ble vedtatt, forventer ikke FHL innsigelser eller problemer i den forbindelse.
FHL initierte prosessen for varig sikring av bruk av rent sjøvann i fiskeindustrien. Dette har vært den viktigste saken for FHL og norske myndigheter i forbindelse med gjennomgangen av hygienepakken i EU. Når endringene blir rettskraftige vil det være viktig for rammevilkårene til norsk sjømatnæring.
Vil du lese mer?
Sammen med NHO Mat og Drikke arrangerer Sjømat Norge tradisjonen tro årets Tariffkonferanse. Tema er som vanlig...
Dødelighetstallene fortsetter å falle, viser ferske tall for første kvartal.
Sjømathandelen med USA preges fortsatt av stor uro.