Endringene av hygienepakkens bestemmelser innebærer at det fortsatt vil være tillatt å bruke rent sjøvann til vasking og håndtering av fisk og fiskeprodukter i fiskeindustrien på land og på fabrikkfartøy. Rent sjøvann kan videre brukes til produksjon av is til kjøling av fiskeprodukter og til nedkjøling av kokte skalldyr.
Endringene sendes nå til Europaparlamentet og Rådet for vurdering, før de kan offentliggjøres og blir rettskraftige. Da EU har gjennomført en lang og grundig prosess før endringene ble vedtatt, forventer ikke FHL innsigelser eller problemer i den forbindelse.
FHL initierte prosessen for varig sikring av bruk av rent sjøvann i fiskeindustrien. Dette har vært den viktigste saken for FHL og norske myndigheter i forbindelse med gjennomgangen av hygienepakken i EU. Når endringene blir rettskraftige vil det være viktig for rammevilkårene til norsk sjømatnæring.
Vil du lese mer?
Sjømat Norges årsarrangement 2026 avholdes i Trondheim. Hold av datoene. Påmeldingslenke og mer informasjon kommer!
Regjeringen har sendt på høring et forslag til forskrift som krever at minst 90 prosent av energibruken på...
Vi vet at sjømatnæringen er kompleks. Derfor inviterer Sjømat Norge til Sjømatskolen. Et frokostseminar for de som...