Tilsynskampanjen omfatter alle typer fiskerivarer som er definert som spiseferdige. Det inkluderer sjømatprodukter som selges med tanke på at de kan spises slik de er, uten videre koking eller annen tilbereding. Formålet med kampanjen er å øke tilsynsfrekvensen med spiseferdige sjømatprodukter og samtidig sikre et enhetlig tilsyn.
Mattilsynet vil sjekke etterlevelse av generelle hygienekrav, samt de særskilte kravene til etterlevelse av mikrobiologiske kriterier og parasittkontroll.
Regelverket som er relevant for kampanjen er i første rekke:
Mattilsynet har utarbeidet en kravpunktmal og en prosjektplan med veileder for “Tilsyn spiseferdig sjømat 2016”. Retningslinjen “Tilsyn med Listeria monocytogenes i spiseferdige næringsmidler” er også helt ny. Alle dokumentene er vedlagt
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Sjømat Norges årsarrangement 2026 avholdes i Trondheim. Hold av datoene. Påmeldingslenke og mer informasjon kommer!
Regjeringen har sendt på høring et forslag til forskrift som krever at minst 90 prosent av energibruken på...
Vi vet at sjømatnæringen er kompleks. Derfor inviterer Sjømat Norge til Sjømatskolen. Et frokostseminar for de som...