• Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
  • Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
Sjomatnorge.no > Sjømat Norge > Stor interesse for fagmøte om lakseforedling

Stor interesse for fagmøte om lakseforedling

Publisert 26.06.2009 av Sjømat Norge

Sjømat Norge

Møtet ble gjennomført i regi av FHF og det ble presentert resultater fra forskningsprosjekter og forslag til nye forskningsområder.

Filetforum Laks organiserer prosjekter innenfor området Handlingsplan laks og inviterte næringsrepresentanter og for øvrig alle andre interesserte til samling for å utveksle erfaringer og informere om gjennomførte og nye prosjekter.

Lenke til alle foredragene følger nedenfor (åpnes i nytt vindu).
Format: PDF. For lagring på egen maskin: Høyreklikk og velg “Lagre som..”

 


Innledning.
Kristian Prytz, FHL.

Tekstur i laks – en oversikt over forskningsaktiviteter.
Turid Mørkøre, Nofima Marin.

Industritest – ny metode for å bedømme spalting og tekstur i laks.
Ulf Erikson, SINTEF Fiskeri og havbruk.

Sammenheng mellom vekst, lokalitet og utvikling av spalting hos laks.
Siri Øvretveit og Ragnar Nortvedt, Marine Harvest.

Hvilke strukturelle forskjeller ser vi mellom bløt og fast laksefilet under mikroskopet.
Eva Veiseth-Kent, Nofima Mat.

Enzymaktivitet i laksemuskel og betydning for tekstur.
Iciar Martinez, SINTEF Fiskeri og havbruk.

Bindevev, frie aminosyrer og mineralenes betydning for tekstur i laks.
Marit Espe, Nifes.

Hovedresultater fra prosjektet.
Turid Mørkøre, Nofima Marin.

Dynamisk produksjon av laks – rett fôr til rett tid.
Kjell-Arne Rørvik, Nofima Marin.

Kvalitetsavvik og årsakssammenhenger.
Torbjørn Tobiassen, Nofima Marin.

Objektiv kvalitetsdifferensiering.
Karsten Heia, Nofima Marin.

Fargeegenskaper i muskel ved pre-rigor produksjon av røykt laksefilet.
Sveinung Birkeland og Leif Akse, Nofima.

Trenging, pumping, flytting – like viktig som god bedøving.
Åsa Espmark, Nofima Marin.

Levende i brønnbåt- en saga blott? Om erfaringer og planer innen direkte slakting.
Kjell Midling, Nofima Marin.

Fjerning av pinnebein i laks slaktet ved oppdrettsmerd.
Harry Westavik, SINTEF Fiskeri og havbruk.

 

For ytterligere informasjon, se kontaktinfo nedenfor.


Vil du lese mer?

Statsbudsjettet 2026: – Avgiftsøkninger som svekker konkurransekraften 

Publisert 26.06.2009 Sjømat Norge

Sjømat Norge er overrasket over at det legges frem forslag om nye avgifter på både havbruk og...

Fremtidens matsystemer: Derfor må sjømaten få en nøkkelrolle

Publisert 26.06.2009 Sjømat Norge

Norge står foran en omfattende gjennomgang av hele matsystemet. I sitt høringsinnspill til regjeringens arbeid med «Fremtidens...

Miljøteknologiordning uten tilstrekkelig fleksibilitet

Publisert 26.06.2009 Sjømat Norge

Det er bra at regjeringen har lyttet til høringsinnspillene og ikke satt krav til oppsamling av organisk...

Sjømat Norge - en landsforening i NHO

firmapost@sjomatnorge.no

99 11 00 00

Postboks 5471 Majorstuen, 0305 Oslo

  • Om oss
  • Styret
  • Øvrige tillitsvalgte
  • Administrasjonen
  • Forhandlingsutvalg
  • Seafood Federation
  • Høringsuttalelser
  • Kalender
  • Fagområder
  • Materiell
  • Presse

Designet og utviklet av Journey Agency

  • facebook
  • instagram
  • twitter-x
  • paper
  • Personvern
  • Cookies