Stine Akselsen overtar industriansvaret


Publisert 21.07.2021 av Øyvind André Haram Sjømat Norge Om Sjømat Norge

– Med Stine som skipper på industri- og handelsavdelingen øker vi synligheten på området. Hun er en sterk og synlig aktør i samfunnsdebatten, sier adm.dir. Geir Ove Ystmark. 

Akselsen tar over jobben etter at Sverre Johansen nylig takket ja til ny jobb som generalsekretær i Norges Fiskarlag. Hun begynte i Sjømat Norge våren 2019 og kom da fra jobben som ordfører i fiskerikommunen Lebesby i Finnmark der hun lenge var en sterk stemme i fiskeridebatten. Stine har vært fagsjef ved Sjømat Norges kontor i Tromsø, og har hatt ansvaret for hvitfisknæringen.  

– Det er ekstra gledelig at vi har et så sterkt lag internt, at vi kan hente fra egne rekker, sier Ystmark.  

Akselsen er i dag innvalgt i fylkestinget i Troms- og Finnmark, men vil søke fritak fra vervet for å være partipolitisk uavhengig, og kunne jobbe bredt med alle politiske partier. Sjømat Norges industri- og handelsavdeling har i dag ansvaret for Sjømat Norges arbeid innen handelspolitikken, fiskerireguleringer, internasjonale forhandlinger på fiskeriområdet, førstehåndsomsetningen og industripolitikken. Hovedmålet er at Norge må øke verdiskapingen og foredlingen av norsk sjømat langs kysten.  

-Vi har et sterkt team, og har svært kyndige fagmedarbeidere i avdelingen. Det at vi har såpass dyktige kollegaer gjorde det lettere å takke ja til denne stillingen, sier Stine Akselsen.

Hun legger til at hun er stolt over å kunne jobbe sammen med ansatte som har så stor faglig kompetanse innenfor et teknisk krevende område. Etter sommeren vil Sjømat Norge igangsette en prosess for å finne en ny medarbeider til avdelingen slik at den samlede kapasiteten ikke reduseres.  

Vil du vite mer?

 
Geir Ove Ystmark
Geir Ove Ystmark
Administrerende direktør
Mobil: 481 27 155
Stine Akselsen
Stine Akselsen
Direktør Industri og handel
Mobil: 901 27 226

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

Lær kidsa havet!

Støre må sikre det grønne skiftet

Webinar om rømmingssikkerhet ved avlusningsoperasjoner

Hvordan være sprek 100 åring?

Støtter NFDs arbeid for bekjempelse av fiskerikriminalitet

Sjømat Norge inngår samarbeid med studentorganisasjonen Springbrettet

Sjømat Norge søker fagsjef for Industri og Handel

Debatt om sjømatens politiske fremtid

Etablering av nytt Akrim senter i Troms og Finnmark – Positivt!

Sjømat Norge i samtaler om grensekontroll med britisk minister