WWF-Norge har i dag gått ut med en oppfordring om å ikke spise reker fra visse områder. I WWF-Norges “Sjømatguide” som er lansert i dag, er reker fisket i Nordsjøen og Skagerrak, såkalt rødlistet. Rødlistning er en anbefaling til forbrukerne fra WWF om å ikke spise dette produktet. Rødlistningen av reker fra Nordsjøen og Skagerrak begrunner WWF med feil og mangler ved forvaltning av reker i dette området.
Det norske rekefisket foregår både i Skagerak og Nordsjøen, og i Barentshavet og kystnære fjordstrøk i Nord-Norge. Hovedtyngden av norske rekefangster tas i sistnevnte område, altså i Barentshavet/Nord-Norge.
Dette fiskeriet har en forvaltning som er sertifisert etter den anerkjente miljømerkeordningen MSC (Marine Stewardship Council). For å oppnå dette har fiskeriet vært gjenstand for en grundig objektiv vurdering av bærekraften i selve fisket og av effekten det har på omgivelsene. Reker fisket i dette området er i WWFs sjømatguide plassert i den grønne kategorien, noe som innebærer at WWF-Norge mener vi kan spise dem med god samvittighet.
Det er for tiden et godt rekefiske i Troms og deler av Finnmark. Disse rekene er av svært god kvalitet og er tilgjengelig for konsumenter over hele landet, også i Sør-Norge.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Hvilke matvarer skal det være mulig å markedsføre til barn?
Hva mener vi om regelverk for akvakultur på land?
Hvordan skal havområdene forvaltes? Sjømat Norge har gitt sine innspill til Miljødirektoratet.