WWF-Norge har i dag gått ut med en oppfordring om å ikke spise reker fra visse områder. I WWF-Norges “Sjømatguide” som er lansert i dag, er reker fisket i Nordsjøen og Skagerrak, såkalt rødlistet. Rødlistning er en anbefaling til forbrukerne fra WWF om å ikke spise dette produktet. Rødlistningen av reker fra Nordsjøen og Skagerrak begrunner WWF med feil og mangler ved forvaltning av reker i dette området.
Det norske rekefisket foregår både i Skagerak og Nordsjøen, og i Barentshavet og kystnære fjordstrøk i Nord-Norge. Hovedtyngden av norske rekefangster tas i sistnevnte område, altså i Barentshavet/Nord-Norge.
Dette fiskeriet har en forvaltning som er sertifisert etter den anerkjente miljømerkeordningen MSC (Marine Stewardship Council). For å oppnå dette har fiskeriet vært gjenstand for en grundig objektiv vurdering av bærekraften i selve fisket og av effekten det har på omgivelsene. Reker fisket i dette området er i WWFs sjømatguide plassert i den grønne kategorien, noe som innebærer at WWF-Norge mener vi kan spise dem med god samvittighet.
Det er for tiden et godt rekefiske i Troms og deler av Finnmark. Disse rekene er av svært god kvalitet og er tilgjengelig for konsumenter over hele landet, også i Sør-Norge.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Sjømat Norge leverte nylig sitt høringssvar til Nærings- og fiskeridepartementets høringsnotat av 25. november 2024 om forslag...
Sjøfartsdirektoratet har laget et skriv som forklarer hvordan røktere og akvateknikere registrerer fartstid.
På syv av ni av områder signaliserer Havforskningsinstituttet redusert risiko for havbruksnæringen.