– Vi trenger å øke oppmerksomheten for fiskeindustrien. Alt for ofte debatters næringen i lukkede fora der du helst må ha fartstid fra båt eller kaikant for å delta, sier direktør for næringsutvikling og samfunnskontakt, Aina Valland.
Torsdag 3. September inviterer derfor Sjømat Norge i Litteraturhuset i Oslo.
– Så langt unna kaikanten som mulig, men likevel så sentralt. Det er i høst fremtiden for næringen formes. Regjeringen legger frem sitt forslag til ny politikk før jul, etter høringen på innspillene fra sjømatindustriutvalget. Vi ønsker å få flere til å engasjere seg i dette. Sjømatindustri er like viktig for Oslo som det er for resten av landet.
Gode foredrag
Flere spennende navn dukker opp under seminaret og debatten på Litteraturhuset i høst. Et viktig tema for seminaret er bioøkonomi. Spørsmålet er hvordan vi skal få mer mat og verdier ut av de store kyst og havområdene.
– Vi er heldige å få lederen av Norsk Institutt for bioøkonomi til å åpne det hele. Bioøkonomi er et område som regjeringen ønsker å løfte frem. Der er muligheten store. Sjømatnæringen vil være en viktig del av bioøkonomien.
– Vi er også svært fornøyd med at politikere fra Stortinget og regjeringen er med i møtet, sier Valland.
Fiskeindustrilederere, politikere og professoren er opphavet til mye av debatten som har gått det siste året blir også til stede.
– Professor ved Universitetet i Stavanger, Ragnar Tveterås, ledet som kjent utvalget som la frem forslagene om ny politikk. Han gir sine betraktninger etter å møtt næringen, debattert og holdt foredrag en rekke ganger det seneste året. Vi er og svært fornøyde med å få med oss politikere fra Stortinget, som vil dele sine tanker.
– Hvem er seminaret for?
– Alle som er interessert i å høre mer om hvorfor fiskeindustrien bør være en viktig del av fremtidens Norge. Dette har vi levd av i tusenvis av år, det skal vi også gjøre de neste tusen, sier Aina Valland.
Vil du lese mer?
Slik svarer Sjømat Norge og Norges Fiskarlag om midlertidig driftsordning.
Norge og Russland ble torsdag enige om en ny fiskeriavtale.
Kritisk blikk, krever og mer åpenhet. Bli med og hør hvordan laksen har det.