Norsk sjømat erobrer stadig nye marked. I 2013 produserte Norge 31 millioner sjømatmåltid hver eneste dag. Forbrukere over hele verden er i økende grad svært begeistret over det vi eksporterer.
Dette til tross, handelshindringer er en del av norsk sjømats hverdag. Straffetoll, gebyrer og importvern er dagligdags. Hva hjelper det da med verdens beste produkter?
Vi inviterer til frokostmøte på Grand Hotel, Oslo, onsdag 26. mars kl 08.30 – 10.30.
PROGRAM:
Regjeringens politikk for å sikre norsk sjømat markedsadgang
v/fiskeriminister Elisabeth Aspaker, Nærings- og fiskeridepartementet
277 grader nord: Ostetoll, fiskeeksport og handelspolitikk
v/ Arne Melchior, seniorforsker, NUPI
Fisk versus jordbruk. Nærings- og handelspolitikk
v/ Ivar Gaasland, postdoc, Institutt for økonomi, Universitetet i Bergen
Norge – sårbår på utsiden:
Erfaringer med norsk sjømatnærings kamp for adgang til EU-markedet?
v/ Torben Foss, partner, PwC
MELD DEG PÅ:
Du kan melde deg på frukostmøtet 26. mars, på Grand hotel her
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Norge står foran en omfattende gjennomgang av hele matsystemet. I sitt høringsinnspill til regjeringens arbeid med «Fremtidens...
Det er bra at regjeringen har lyttet til høringsinnspillene og ikke satt krav til oppsamling av organisk...
Regjeringen har sendt på høring et forslag til forskrift som krever at minst 90 prosent av energibruken på...