– Behovet for kompetanse er enorm, difor er det nødvendig å ha eit best mogeleg tilbod. Vi må vere tett på og leggje til rette for eit godt fagleg tilbod, seier Øyvind Andre Haram, fagleg ansvarleg for kompetanse og rekruttering i Sjømat Norge.
NHOs kompetansebarometer viste nyleg at sjømatnæringa er heilt i tet når det gjeld behovet for meir kompetanse. Særleg er det yrkesfag og fagskule som er etterspurd i sektoren.
Kunnskapsdepartementet si høyring for yrkesfaga innebærer ei rekkje endringar på fleire området. For sjømatnæringa er det få endringar som er foreslått innan programområdet naturbruk. For restaurant og matfag er det derimot fleire. Sjømat Norge har samarbeida tett med både Faglig Råd for naturbruk, samt Faglig råd for restaurant og matfag om høyringa. I tillegg har ein som vanleg henta inn kommentarar frå medlemsmassen.
Du kan lese høyringssvaret her.
Vil du vite mer?
Vil du lese mer?
Årets mellomoppgjør er vedtatt av LO/YS. Det betyr at lokale forhandlinger kan starte.
Sammen med NHO Mat og Drikke arrangerer Sjømat Norge tradisjonen tro årets Tariffkonferanse. Tema er som vanlig...
Dødelighetstallene fortsetter å falle, viser ferske tall for første kvartal.