Sjømat Norge lanserte i dag Sjømat 2035. Planen ble overrakt fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss under åpningen av Aqua Nor i Trondheim.
Sjømat 2035 tar utgangspunkt i FNs bærekraftmål, og viser hvordan sjømatindustrien skal være Norges viktigste bidragsyter til FNs bærekraftsmål – gjennom levering av sjømat, marine ingredienser, produksjonskompetanse og verdensledende teknologi.
– Vi vil produsere mer sunn sjømat på en måte som tar vare på både havet og lokalsamfunnene langs kysten. Målet er å øke produksjonen med minst 50 prosent innen 2035 og samtidig være blant verdens beste på bærekraft, sier Line Ellingsen, styreleder i Sjømat Norge.
FN peker på at klimaendringene og matsikkerhet er våre to største globale utfordringer. Den endrede sikkerhetspolitiske situasjonen tilsier også at vi ikke har samme robusthet i matleveransene. Dette gjør at vi må ha økt fokus på matberedskap.
Havet representerer både en unik mulighet og en forpliktelse til å bidra til verdens økende behov for klimavennlig mat. Norsk sjømatproduksjon kan spille en nøkkelrolle for Norsk og Europeisk matvareberedskap i en krisesituasjon.
Sjømat 2035 er en ambisiøs plan. Sjømatnæringen skal bidra til en bærekraftig vekst i norsk matproduksjon med minst 50% innen 2035. Økningen vil være et viktig bidrag til FAOs anslåtte økning i etterspørselen etter mat i samme periode.
For å få til dette må Norge legge til rette for og forvalte våre naturgitte fordeler for høsting og produksjon av sjømat, slik at produksjonen økes på en bærekraftig måte.
Sjømat Norge definert fem mål for sjømatnæringen de neste 10 årene.
Fem hovedmål mot 2035
Les Sjømat 2035 her:
Vil du lese mer?
Sjømatnæringen som nøkkel til fremtidens matsikkerhet.
Ingrid Lundamo blir ny regionsjef i Sjømat Norge Havbruk Vest.
Jørn Pedersen har takket ja til å bli ny fagsjef i Industriavdelingen i Sjømat Norge.