Sjømat har lavt miljømessig fotavtrykk og er klimavennlig mat. Likevel kan miljøavtrykket bli enda lavere, blant annet ved å sørge for at maten som produseres utnyttes på beste måte. For å vise vår forpliktelse signerte Sjømat Norge bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn den 23.6.2017.
Bedrifter kan slutte seg til bransjeavtalen om matsvinn og derved bidra til et av FNs bærekraftsmål.
Sjømat Norge koordinerer påmelding til signeringsarrangementet og innsending av tilslutningserklæring.
Bedrifter som ønsker å forplikte seg, melder innen 20. september sin interesse til gunn.knutsen@sjmatnorgedev1.wpenginepowered.com.
Send
Den første store oppgaven for sjømatnæringen er å klarlegge hva som faller inn under definisjonen «matsvinn» i fiskeslakterier, fiskemottak og foredlingsbedrifter – og kartlegge hvilke mengder dette utgjør. Det foreligger allerede et prosjektforslag og finansieringen er sikret.
Den signerte bransjeavtalen, mal for tilslutningserklæringen og annen informasjon finner du her.
Vil du lese mer?
Sammen med NHO Mat og Drikke arrangerer Sjømat Norge tradisjonen tro årets Tariffkonferanse. Tema er som vanlig...
Dødelighetstallene fortsetter å falle, viser ferske tall for første kvartal.
Sjømathandelen med USA preges fortsatt av stor uro.