Rein Hardangerfjord: Bli med på verdens største ryddeaksjon!


Publisert 30.08.2022 av Henrik Wiedswang Horjen Sjømat Norge

Sjømat Norge stiller seg bak arbeidet for å bekjempe plast i havet. Torsdag 15. september skal hele Hardangerfjorden ryddes for plast og søppel.

– Rent hav er en forutsetning for alt liv, og vi er utrolig glad for å ta del i et så viktig prosjekt. Verdenshavene og miljøet i havet er et rent eksistensielt spørsmål, og i denne saken kan vi ikke gjøre nok. Derfor er det så gledelig å kunne ta del i den dugnaden som nå finner sted, sier Henrik Wiedswang Horjen, kommunikasjonssjef i Sjømat Norge.

Under den nasjonale Strandryddeuka i september skal hele Hardangerfjorden ryddes fra innerst og helt ut til havgapet ved Bømlo. Sjømat Norge er samarbeidspartner med Hold Norge Rent, og er aktivt involvert i ryddeaksjonen.

– Det har vært oppløftende å se hvor mange aktører fra sjømatnæringen som har involvert seg i dugnaden. Det skulle bare mangle at vi ikke bidrar, sier Horjen.

WWF TV-aksjonen
Henrik Horjen koordinerer Sjømat Norges innsats under ryddeaksjonen Rein Hardangerfjord. Her fra WWFs TV-aksjon «Et hav av muligheter» fra 2020 der Horjen var bøssebærer.

Les også: Sjømat Norge sammen for et rent hav

Plastproblematikken har de siste årene virkelig blitt satt på agendaen. Anført av organisasjonen Framtidshavet med Kenneth Bruvik i spissen, mobiliseres det nå til en gigantisk aksjon for å rydde hele Hardangerfjorden for søppel.

Bruvik fullroser engasjementet fra sjømatnæringen.

– Vi rydder fjorden for miljøet sin del – for å gjøre den renere, mer bærekraftig og levedyktig. Det er en så vanvittig vakker fjord. Jeg trur at når vi får heie befolkninga ut her til å rydda, kommer de til å sette enda større pris på naturen rundt, sier initiativtakeren.

Kenneth Bruvik (i midten) er initiativtaker til ryddeaksjonen Rein Hardangerfjord. Foto: Fremtidshavet

Til sammen ti havbruksselskap fra regionen har involvert seg i prosjektet. To uker før selve aksjonen finner sted er det planlagt nærmere 90 parallelle ryddeaksjoner.

– Det ville vært umulig å gjennomføre i denne skalaen uten sjømatnæringen så tungt involvert.

Kenneth Bruvik

Les også: Søppeldykkeren som skal til OL

Rein Hardangerfjord er en del av Strandryddeuka og Frivillighetens år. Det er plass til flere frivillige, og Sjømat Norge oppfordrer alle til å ta del i Strandryddeuka.

Dersom du ønsker å hekte deg på ryddekampanjen Rein Hardangerfjord, enten ved mannskaper eller båter, ta kontakt med Henrik Horjen som koordinerer Sjømat Norges involvering.

For mer informasjon om ryddeaksjonen, besøk Rein Hardangerfjord.

Vil du vite mer?

 
Henrik Wiedswang Horjen
Henrik Wiedswang Horjen
Kommunikasjonssjef
Mobil: 982 65 219

Vil du lese mer?

Previous articles arrow. Next articles arrow.

TBT-notifikasjon fra Brasil om fryst fisk regelverket

Webinar om miljødeklarasjon  

Webinar om virkemiddelapparatet

Miljøaktivist gleder seg over sjømatens plastengasjement

Fakta om slam

Indisk verdensstjerne er innleder på sjømatnæringens plastseminar

Sjømat Norge passerer 900 medlemmer

Prisråd for havbruk og fastsetting av bruttoinntekt i grunnrenteskatten

Sjømatnæringen med felles plastseminar og ryddeaksjon

Vi debatterer i Arendal