• Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
  • Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
Sjomatnorge.no > Sjømat Norge > Prioriterte innsatsområder for Bacalaoforum

Prioriterte innsatsområder for Bacalaoforum

Publisert 17.02.2009 av Sjømat Norge

Sjømat Norge

Den reviderte handlingsplanen for saltfisk og klippfisk 2009-2010 peker på prioriterte oppgaver som næringen ønsker forskerne skal arbeide med, hvis sentrale områder er større kunnskap om salteprosessen, nye teknologiske løsninger i produksjonen, nye teknologiske løsninger for ettertørking av klippfisk og kunnskap om nye og eksisterende markeder.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Produsentene av saltfisk og klippfisk ønsker større kunnskap om hvordan faktorer som temperatur, tid og saltemetode påvirker utbyttet i produksjonen av saltfisk og klippfisk. Likeledes vil kunnskap om mulighetene for gjenbruk og resirkulering av salt i produksjonen være et sentralt satsningsområde framover.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

De største produsentene av saltfisk og klippfisk ser behovet for utvikling av automatiserte produksjonsløsninger. Utvikling av automatisert løsninger for mating av flekkemaskinen, vasking av svarthinnen, legging av fisk i kar og pakking av klippfisk er alle områder som næringen ønsker å prioritere.

Lufthastigheten i framtørkingen av saltfisk til klippfisk har liten betydning for tørkehastighetene etter at overflatevannet er fjernet. Næringen ønsker derfor at det utredes løsninger for effektiv sluttørking av klippfisk utenfor tørken, slik at kapasiteten kan økes og energiforbruket reduseres. Likeledes vil kunnskap om hvordan man kan hindre at fisk på lager fortsetter å tørke, være et prioritert område.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Med større tilgang på råstoff og store utfordringer i markedet, vil markedsforskning være et prioritert område. Kontinuerlig informasjon om utviklingstrekk i de viktige markeder, sporbarhet i verdikjeden og kunnskap om nye markeder er alle områder som næringen ønsker mer kunnskap om.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dokumentet har vært utarbeidet av Bacalao Forum for Fiskeri- og havbruksnæringens servicekontor, på vegne av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF).

Foto; Lasse Rindahl, Norges fiskerihøgskole, Universitetet i Tromsø & Jens Østli, Nofima Marked AS

 


Vil du lese mer?

Sjømat Norges Årsarrangement 2026

Publisert 17.02.2009 Sjømat Norge

Sjømat Norges årsarrangement 2026 avholdes i Trondheim. Hold av datoene. Påmeldingslenke og mer informasjon kommer!

Digitalt møte om klimagassreduksjoner fartøy

Publisert 17.02.2009 Sjømat Norge

Regjeringen har sendt på høring et forslag til forskrift som krever at minst 90 prosent av energibruken på...

Sjømatskolen: Forstå sjømatnæringen i Norge

Publisert 17.02.2009 Sjømat Norge

Vi vet at sjømatnæringen er kompleks. Derfor inviterer Sjømat Norge til Sjømatskolen. Et frokostseminar for de som...

Sjømat Norge - en landsforening i NHO

firmapost@sjomatnorge.no

99 11 00 00

Postboks 5471 Majorstuen, 0305 Oslo

  • Om oss
  • Styret
  • Øvrige tillitsvalgte
  • Administrasjonen
  • Forhandlingsutvalg
  • Seafood Federation
  • Høringsuttalelser
  • Kalender
  • Fagområder
  • Materiell
  • Presse

Designet og utviklet av Journey Agency

  • facebook
  • instagram
  • twitter-x
  • paper
  • Personvern
  • Cookies