Bærekraftig produksjon er en forutsetning for videreutvikling og vekst i sjømatnæringen.
Sentrale spørsmål knyttet til utviklingen av næringen i nordnorsk kystsone for perioden 2009-2013 var tema under en samling i Bodø i oktober 2009. Presentasjonene fra samlingen kan lastes ned her (følg lenke nedenfor).
Deltakere på samlingen var representanter for fiskerinæringen, havbruksnæringen, kystkommuner, fylkeskommuner, relevante statlige plan-, verne- og forvaltningsmyndigheter (Kystverket, Mattilsynet, Nve, Fiskeridirektoratet, Miljøverndepartementet, Fylkesmannen) konsulenter, forskere og andre med interesse i vår felles kystsone.
Prosjektprogrammet som workshopen skal danne grunnlag for, skal bidra til å kartlegge forvaltningsstatus og offentlige rammebetingelser, avdekke behov, konkretisere mulige løsninger, og overføre kunnskap mellom utviklingsaktørene i kystsonen.
For presseomtale fra møtet, se lenke nedenfor.
Vil du lese mer?
Sjømat Norge: – Gledelig og viktig, men blir et tøft år for industrien. Norge og Russland er...
Sjømat Norge mener at når det legges opp til en forsterket kvantumskontroll, kan ikke myndighetene unnlate å...
Bærekraftig produsert mat fra havet er et viktig bidrag i arbeidet for å nå våre klimaforpliktelser. Havbruksnæringen...