Med endrede fôrråvarer gjennom flere år er også fettsyresammensetningen i laksen påvirket, med bl.a. redusert nivå av omega 3. Dette er ingen hemmelighet, men diskusjon rundt temaet kan fort skape usikkerhet om flere svært viktige forhold knyttet til norsk laks.
FHF og NIFES står bak en enkel praktisk folder som gir kunnskapsstatus om omega-3 fettsyrer i en forståelig form på norsk og engelsk. Brosjyren har et hendig format og kan også lastes ned elektronisk.
Bedrifter og andre kan bestille brosjyren fra FHF (klikk her for info) eller lastes ned direkte fra NIFES (klikk her for info).
Vil du lese mer?
Årets høstmøte i Sjømat Norge havbruk nord, går denne høsten av stabelen i Bodø. Møtet vil vare...
Norge må vende blikket mer mot EU. – En vier ikke regelversarbeidet nok oppmerksomhet, sier Trond Davidsen.
Sjømat Norge er tydelige på hva havbruk kan gjøre for villaksen.