I forbindelse med prosjektet Optimal emballering av pelagisk fisk finansiert av blant annet Norges Forskningsråd og Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF), er det arbeidet med alternativ emballeringsmetode til sild, makrell og lodde for innfrysing.
Pakkeløsningen innebærer bruk av en termoformingsmaskin og to emballasjefilmer (over- og underbane) i stedet for bruk av plastfoliesvøp og kartong.
I prosjektet har man forutsatt at den nye emballasjeløsningen er minst like god som den tidligere løsningen med hensyn til kvalitet og holdbarhet for produktet.
Blant konklusjonene fra prosjektet er at sild som pakkes i mer hensiktsmessig emballasje kan øke holdbarhetstiden med inntil 6 måneder, avhengig av hvilken emballasje som brukes.
Prosjektet er finansiert av FHF og Norges Forskningsråd, og utført av SINTEF Fiskeri og havbruk AS, SINTEF Energi og Kulde AS og Nofima Mat AS.
Les mer om prosjektet og konklusjonene i vedlagte faktaark (nedenfor).
Vil du lese mer?
Mattilsynet og Helsedirektoratet trenger mer ressurser for å gi gode kostholdsråd til barn og unge.
Meldingens viktigste formål er å gjøre Norge bedre forberedt på kriser og krig.
– Min opplevelse er at vi jobber nå enda tettere på problemstillingene, sier Skaar Amthor.