I forbindelse med prosjektet Optimal emballering av pelagisk fisk finansiert av blant annet Norges Forskningsråd og Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF), er det arbeidet med alternativ emballeringsmetode til sild, makrell og lodde for innfrysing.
Pakkeløsningen innebærer bruk av en termoformingsmaskin og to emballasjefilmer (over- og underbane) i stedet for bruk av plastfoliesvøp og kartong.
I prosjektet har man forutsatt at den nye emballasjeløsningen er minst like god som den tidligere løsningen med hensyn til kvalitet og holdbarhet for produktet.
Blant konklusjonene fra prosjektet er at sild som pakkes i mer hensiktsmessig emballasje kan øke holdbarhetstiden med inntil 6 måneder, avhengig av hvilken emballasje som brukes.
Prosjektet er finansiert av FHF og Norges Forskningsråd, og utført av SINTEF Fiskeri og havbruk AS, SINTEF Energi og Kulde AS og Nofima Mat AS.
Les mer om prosjektet og konklusjonene i vedlagte faktaark (nedenfor).
Vil du lese mer?
Sjømat Norges årsarrangement 2026 avholdes i Trondheim. Hold av datoene. Påmeldingslenke og mer informasjon kommer!
Regjeringen har sendt på høring et forslag til forskrift som krever at minst 90 prosent av energibruken på...
Vi vet at sjømatnæringen er kompleks. Derfor inviterer Sjømat Norge til Sjømatskolen. Et frokostseminar for de som...