I forbindelse med prosjektet Optimal emballering av pelagisk fisk finansiert av blant annet Norges Forskningsråd og Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF), er det arbeidet med alternativ emballeringsmetode til sild, makrell og lodde for innfrysing.
Pakkeløsningen innebærer bruk av en termoformingsmaskin og to emballasjefilmer (over- og underbane) i stedet for bruk av plastfoliesvøp og kartong.
I prosjektet har man forutsatt at den nye emballasjeløsningen er minst like god som den tidligere løsningen med hensyn til kvalitet og holdbarhet for produktet.
Blant konklusjonene fra prosjektet er at sild som pakkes i mer hensiktsmessig emballasje kan øke holdbarhetstiden med inntil 6 måneder, avhengig av hvilken emballasje som brukes.
Prosjektet er finansiert av FHF og Norges Forskningsråd, og utført av SINTEF Fiskeri og havbruk AS, SINTEF Energi og Kulde AS og Nofima Mat AS.
Les mer om prosjektet og konklusjonene i vedlagte faktaark (nedenfor).
Vil du lese mer?
Bærekraftig produsert mat fra havet er et viktig bidrag i arbeidet for å nå våre klimaforpliktelser. Havbruksnæringen...
Årsmøtet til Sjømat Nore Havbruk Vest finner sted på Solstrand Hotell & Bad fredag 13. februar kl....
Arbeidsmiljøloven gjelder for dykkervirksomhet i havbruk. Sjømat Norge minner om at Landsorganisasjonen i Norge, Norsk Sjømannsforbund og...