• Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
  • Fagområder
  • Om oss
    • Styret
    • Øvrige tillitsvalgte
    • Administrasjonen
    • Forhandlingsutvalg
    • Seafood Federation
  • Medlem
    • Medlemsfordeler
  • Materiell
  • Kontakt
  • English
Sjomatnorge.no > Sjømat Norge > Nye slaktemetoder for laks og ørret

Nye slaktemetoder for laks og ørret

Publisert 16.06.2009 av Sjømat Norge

Sjømat Norge

Det er gjennomført evaluering av nye slaktemetoder for laks og ørret. Evaluering er gjennomført av en faggruppe som har vurdert bruk av slagmaskin og elektrisk bedøving i forhold til fiskevelferd og kvalitet.

Rapporten er tidligere presentert på et møte på Gardermoen.

Nedenfor vedlegges rapporten fra faggruppen, samt referat fra fremleggelsen på møtet i mars. Vedlagt er også en rapport fra Efsa (European Food Safety Authority) som kan være av interesse for de som arbeider med slakting.

Bakgrunn
Utfasing av CO2 som bedøvingsmetode i lakseslakting har medført behov for alternative metoder som kan fungere i full industriell skala. Fiskerinæringens Forskningsfond (FHF) har under Handlingsplan Laks via FHL kjørt flere forskningsprosjekter med mål å dokumentere velferd, stress og håndtering ved bruk av nye metoder under slakting av laks og ørret.

Fristen for utfasing av CO2 er satt til 1. januar 2010.
 


Vil du lese mer?

Japanske sjømatorganisasjoner besøker Norge  

Publisert 16.06.2009 Sjømat Norge

Japanske sjømatorganisasjoner besøker Norge for å styrke samarbeidet.

Valg 2025 – Hva nå?

Publisert 16.06.2009 Sjømat Norge

Valg 2025: Slik påvirkes sjømatnæringen

Hva er bærekraftig fôr? 

Publisert 16.06.2009 Sjømat Norge

Nytt rammeverk presentert på Aqua Nor.

Sjømat Norge - en landsforening i NHO

firmapost@sjomatnorge.no

99 11 00 00

Postboks 5471 Majorstuen, 0305 Oslo

  • Om oss
  • Styret
  • Øvrige tillitsvalgte
  • Administrasjonen
  • Forhandlingsutvalg
  • Seafood Federation
  • Høringsuttalelser
  • Kalender
  • Fagområder
  • Materiell
  • Presse

Designet og utviklet av Journey Agency

  • facebook
  • instagram
  • twitter-x
  • paper
  • Personvern
  • Cookies